DESCHIDEREA CERCULUI

Troica, împotriva României

marți, 09 iunie 2015, 01:50
1 MIN
 Troica, împotriva României

Ameninţarea momentului este chiar troica Ponta-Tăriceanu-Şova

Statul român a ajuns captiv în mâinile unei frăţii penale transpartinice, iar consecinţele se amplifică pe zi ce trece. Deasupra grupurilor tentaculare tronează acum o troică politică formată din Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu şi Dan Şova. Mesajul lor politic se clarifică prin ultimele evoluţii, care dezvăluie filosofia caracatiţei: rezistăm cu orice preţ la putere, chiar cu riscul de a duce ţara într-o fundătură. Niciodată nu a fost mai clar că PSD este o structură clientelară, dispus să sacrifice România pentru a se salva. Niciodată cursul evenimentelor nu a condus mai clar spre o asemenea concluzie. Dan Şova a fost detonatorul. Când Justiţia s-a apropiat de acest parvenit insignifiant, circuitele de partid s-au conectat pentru a ne transmite că vor să reziste până în tranşee. Are Dan Şova ceva special? Ori deţine el vreun secret exploziv, de s-a mobilizat toată suflarea pesedistă, plus tovarăşii de drum (UNPR şi Tăriceanu) pentru a transmite Justiţiei că nu are dreptul să se atingă de interesele lor? De câteva luni bune, cazul Şova ţine prima pagină a gazetelor. Nimeni nu pare să fie mai influent în acest moment decât modestul avocat propulsat în primul eşalon al PSD şi al guvernării. Acest individ, care într-o ţară normală ar trece neobservat, a reuşit să mobilizeze toate interesele anti-naţionale pentru salvarea lor. Şova duce în trenă însă o cohortă de indivizi puşi pe căpătuială şi hotărâţi să sacrifice interesele României. După noi, potopul! Acesta este mesajul lor, înveşmântat în formule menite să deturneze opinia publică, prin inducerea stării de alarmă cu “zgomotul de cătuşe”. Am întâlnit destui oameni de bună credinţă, dar naivi cât cuprinde, care s-au lăsat deja prinşi de propaganda Antenei 3 şi României TV. Posturile de casă ale PSD au dezlănţuit o campanie furibundă şi iresponsabilă împotriva Justiţiei. Iar bieţii oameni, acum, ca şi în anii ’90, pe vremea tătucului Iliescu, se lasă prostiţi. Nu se întreabă de ce au salarii ori pensii de mizerie. Ei sunt mai nou înfioraţi de priveliştea inestetică a cătuşelor. Aceasta este consecinţa a 25 de ani de manipulare grosolană de către PSD şi înaintaşii. Am început deja să fim obosiţi şi revoltaţi pentru că Justiţia face ceea ce ar trebui să facă poporul elector: selecţie politică. Poporul îndobitocit de posturile de televiziune şi de gazetele mercenare începe să privească neîncrezător spre Justiţie. Iar atunci când se va constitui masa critică, România va rata şansa salvării.

 

Dan Şova îl trage după el pe Victor Ponta, iar pompierul de serviciu,C.P. Tăriceanu, ca orice mediocritate ridicată în funcţii ameţitoare, sare în ajutorul patronilor, cu aceeaşi dedicaţie cu care cuplul Gâdea-Badea îşi apără “profesorul” de la Jilava. De aceea, între individul cu ştaif din fruntea Senatului şi mercenarii de la Antena 3 nu e nici o diferenţă de fond.
Se vede cu ochiul liber cum funcţionează troica: tu, C.P. Tăriceanu, ataci “spectacolul cătuşelor”, eludând Justiţia, în fond şi în temeiul “înaltelor” valori liberale, gen “drepturile omului”. Ce frumos şi mobilizator sună! Doar că atunci când te împăunezi cu principii pentru a camufla interesele găştii, te comporţi ca un agent străin de interesele ţării. Mutarea următoare: tu, Dan Şova, te ascunzi ca un copil neajutorat sub protecţia camarazilor de partid, după care adaugi dimensiunea mistică a Sfântului Mir. Poporul credul-credincios (n-am spus “drept-credincios”, din respect pentru valorile autentice ale Ortodoxiei) se pătrunde de spectacol şi devine lesne iertător. Săracul Şova, ce vor fi având “răii” cu dânsul?
Iar acum – momentul apoteotic. Intră în scenă plagiatorul incurabil Victor Ponta. Acuzaţii grave de evaziune fiscală, foloase necuvenite, spălare de bani, conflict de interese şi multe altele. Partidul se mobilizează şi decide: noi de aicea nu plecăm! Nu e vorba de găinării mărunte şi nesancţionate de electoratul inert. Acum, premierul a devenit penibil şi periculos pentru interesele ţării, deci şi pentru cei creduli. Prin refuzul obstinat al demisiei, Victor Ponta se comportă ca un şef de gaşcă. Cât despre onoare, aceasta nu s-a inventat pentru patroni.
Morală: Până în momentul scrierii acestor rânduri, România nu era ameninţată de nici o cucerire străină. Dar nici nu trebuie să credităm un asemenea scenariu, întrucât ţara e subminată sistematic de grupul de interese dinlăuntru. Iar ameninţarea momentului este chiar troica Ponta-Tăriceanu-Şova. Acum, ar trebui să urmeze momentul poporului: ori noi, ori troica! Fi-vom în stare?
 
Mihai Dorin este istoric şi publicist

 

Comentarii