UMF Iaşi se pregăteşte de admitere. Calendar, locuri, taxe

joi, 21 mai 2015, 01:58
1 MIN
 UMF Iaşi se pregăteşte de admitere. Calendar, locuri, taxe

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, sub semnătura rectorului care asi­gură interimatul până la următoarele alegeri, Dragoş Pieptu, a stabilit calendarul de admitere pentru noul an universitar.

Astfel, persoanele care doresc să îşi depună dosarul pentru a deveni studenţi la UMF pot să o facă în perioada 13 – 19 iulie 2015, testul grilă care urmează a fi susţinut ca probă de admitere fiind stabilit pentru 22 iulie.

Universitatea a aprobat totodată şi o cifră de şcolarizare pe discipline pe anul acesta. Astfel, la toate cele patru facultăţi sunt aprobate spre scoatere la concurs un număr total de 1.981 de locuri, dintre care 702 la buget, 610 cu taxă în lei şi 637 cu taxă în valută.

Defalcat pe facultăţi, Bioin­gineria Medicală, unde este inclusă şi Bal­neofizio­kinetote­ra­pia şi recuperarea, a primit 190 de locuri, Medicina Generală – 1.085 de locuri, fiind incluse şi cele cu taxa în valută, Medicina Dentară – 420, iar Farmacia – 286.

Taxele pe anul universitar anterior pentru locurile cu taxă au fost de 6.000 de lei la Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, iar la Bioinginerie studenţii au trebuit să plătească anul trecut 5.000 de lei. În ceea ce priveşte taxa în valută, aceasta a fost stabilită de către conducerea UMF la 5.000 de euro pe an, studenţii care intră pe locurile speciale cu predare în limbă engleză sau franceză nu sunt nevoiţi să susţină examen de admitere. Aceste taxe s-au putut plăti anul acesta universitar în trei tranşe, în octombrie, ianuarie, iar ultima urmează să fie plătită în mai.
 

Comentarii