Un Crăciun de poveste cu Orchestra din Viena şi Leontina Văduva

joi, 11 decembrie 2014, 02:53
2 MIN
 Un Crăciun de poveste cu Orchestra din Viena şi Leontina Văduva

Turneul „Strauss Festival Orchestra Vienna” va ajunge la noi în Iaşi înainte de Crăciun, când invitaţii speciali, soprana Leontina Văduva şi tenorul Robert Nagy vor oferi un spectacol magic.

Spectacolele vor avea loc pe 15 şi 16 decembrie, începând cu ora 19.30 la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi. Ieşenii vor avea parte de un spectacol de poveste cu artiştii internaţionali şi Orchestra din Viena, iar noutatea acestui an este tocmai reluarea spectacolului în cea de-a doua zi.

Dacă în anii trecuţi Orchestra din Viena avea un singur spectacol, anul acesta au programat două deoarece ieşenii au arătat de fiecare dată un interes deosebit pentru acest gen de eveniment, iar sălile au fost mereu pline. Concertul are loc la Iaşi pentru al treilea an consecutiv, iar în România turneul se află la cea de-a VI-a ediţie.

Anul acesta, turneul va dura 11 zile şi va trece prin cele mai importante oraşe ale ţării, începând cu Timişoara, pe 11 decembrie, şi terminând cu Bucureştiul, pe 20 şi 21 decembrie. Orchestra va fi condusă de maestrul Willy Büchler, care va dirija Strauss Festival Orchestra Vienna pe 1 ianuarie 2015, în Concertul de Anul Nou din Wiener Konzerthaus.

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, care este liderul artistic al grupului. În program sunt cuprinse arii ale compozitorilor Johann Strauss Sohn, Robert Stolz, Carl Zeller, Carl-Michael Ziehrer, Luigi Arditi şI Emmerich Kalman.

Biletul costă 200 de lei, 150 de lei, 100 de lei şi 60 de lei, în funcţie de locul în sală şi se poate procura de pe vandbilete.ro sau de la agenţia teatrului.

Comentarii