De Business

Punem punctul pe știi

Un finanţator de la Politehnica Iaşi cere insolvenţa uneia din firmele sale

joi, 16 aprilie 2015, 01:50
2 MIN
 Un finanţator de la Politehnica Iaşi cere insolvenţa uneia din firmele sale

Administratorul Incontro SRL, fost membru în Consiliul de Administraţie al clubului de fotbal, cere intrarea în incapacitate de plată a firmei

Un fost membru în Consiliul de Administraţie de la Politehnica Iaşi trece printr-un moment de cumpănă din punct de vedere financiar. Doru Ţurcanu, între altele patronul restaurantului La Pergola, a cerut intrarea în insolvenţă a fostei societăţi prin care administra această unitate. Este vorba despre firma Incontro SRL, înfiinţată în mai 2012 şi unde administrator figurează Ţurcanu. Restaurantul este administrat acum prin intermediul altei societăţi. Demersurile birocratice s-au materializat în Vinerea Mare, atunci când reprezentantul societăţii a depus o cerere în acest sens la Tribunalul Sindic. Totuşi, potrivit informaţiilor disponibile pe portalul Ministerului Justiţiei, magistraţii nu au stabilit încă data când va fi analizată această solicitare.

Potrivit ultimului bilanţ depus de conducerea societăţii la Fisc, cel din 2013, Incontro SRL avea o cifră a afacerilor de 5,7 milioane de lei, iar profitul net depăşea cu puţin suma de 4.000 lei. Spre comparaţie, în anul 2009, firma făcea afaceri de 6,6 milioane de lei şi rămânea la finele anului cu un profit curat de peste 380.000 lei. Tot atunci, societatea declara că are 69 de salariaţi. Un an mai târziu, Incontro SRL avea doar patru angajaţi, era pe minus, pierderile fiind de circa 20.000 lei, iar datoriile aproape se dublaseră. Dacă în 2009 acestea ajungeau la 2,2 milioane de lei, la un an distanţă acest indice se apropia de valoarea de 4 milioane de lei.

În 2011 firma avea pierderi de 1,6 milioane lei şi afaceri de doar 1,4 milioane lei. În anul imediat următor s-a produs rivirimentul, afacerile ajungând la suma de 5,5 milioane de lei, iar pierderile la circa jumătate de milion de lei pentru ca, în 2013, firma să revină pe linia de plutire, înregistrând un profit de aproximativ 4.000 lei. În cel mai recent bilanţ, datoriile firmei se ridică la 4,1 milioane de lei. Obligaţiile restante la bugetul de stat ale firmei se ridică la 331.606 lei. Anul trecut, Incontro SRL a ajuns de mai multe ori în faţa instanţei din cauza datoriilor: Oted Grup a cerut şi a obţinut încuviinţarea executării silite, iar societăţii Romars Center SRL i s-a aprobat cererea privind autorizarea intrării în încăperile firmei cu ajutorul forţei publice.

Potrivit informaţiilor vehiculate în mediul de business şi prezentate anterior de ziarul nostru, Ţurcanu se pregăteşte să deschidă până în toamna acestui an un restaurant în cadrul complexului „Exclusiv Residence” din Târguşor Copou. Deşi jurnaliştii “Ziarului de Iaşi” l-au sunat în repetate rânduri pe administratorul firmei, acesta nu a răspuns apelurilor telefonice.

 

Comentarii