De Business

Punem punctul pe știi

Un ghid celebru, de tipul Michelin, vine la Iaşi să dea note restaurantelor

luni, 23 octombrie 2017, 07:01
1 MIN
 Un ghid celebru, de tipul Michelin, vine la Iaşi să dea note restaurantelor

Restaurantele cu cele mai bune servicii şi mâncăruri vor fi incluse într-un catalog Gault & Millau.

Brandul internaţional Gault & Millau, numele ghidului care include restaurante din mai multe ţări – precum Franţa, Germania, Olanda, Belgia – va începe evaluarea mai multor restaurante din România în lunile următoare, Ziarul Financiar. Acesta este primul standard gastronomic care va evalua restaurantele româneşti. „Am început să facem o listă de 200-220 de restaurante în care vom merge până în primăvara anului viitor. Din acestea, aproximativ 120-150 vor fi in­cluse în ghid. În următorii trei ani, vrem să avem 5% din restaurantele din România în acest ghid“, spune Alexandre Al­măjeanu, fondator al reprezentanţei locale a Gault&Millau. Procesul de evaluare începe în luna noiembrie, iar restaurantele avute în ve­dere se găsesc în marile oraşe din ţară, pre­­cum Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Grila de criterii după care vor fi evaluate restaurantele este secretă, pentru ca bucătarii şi proprietarii să nu se pregătească în mod special după anumite standar­de. Rezultatele finale vor fi anunţate în mai 2018, când va fi publicat şi ghidul Gault&Millau în România, urmând ca acesta să aibă o periodicitate anuală.

 

Comentarii