Un jandarm masterand a sedus o colegă de facultate pentru a face rost de droguri

sâmbătă, 30 noiembrie 2013, 02:50
3 MIN
 Un jandarm masterand a sedus o colegă de facultate pentru a face rost de droguri

În rechizitoriul prin care jandarmul A.T. a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri se arată că bărbatul a sedus o tânără pentru a putea primi pe numele ei stupefiante din străinătate.

Procurorii Direcţiei de In­vestigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi a dispus ieri trimiterea în judecată a jandarmului vasluian A.T.. Acesta este acuzat, alături de un interlop din judeţul vecin, de trafic de droguri după ce a fost prins în luna oc­tombrie cu o jumătate de kilogram de cocaină. A.T. şi amicul său, Gheorghe Andrei Pascaru, au fost capturaţi de anchetatori în faţa Bisericii „Banu“ din Iaşi. Potrivit rechizitoriului, A.T., masterand la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, a sedus o colegă de facultate pentru a primi coletul cu droguri pe numele acesteia. „A.T. a iniţiat o relaţie cu martora, iar cu ocazia întâlnirilor avute, i-a cerut adresa. Întrucât i s-a pă­rut suspectă solicitarea, martora i-a spus deliberat alt apartament (n.r. domiciliu)“, au precizat pro­cu­rorii DIICOT în documentul citat. În luna august, Pascaru a tri­mis 1.500 de euro furnizorului său din Costa Rica, iar acesta a pus la poştă coletul cu stupefiantele. Deoa­rece interlopul se afla în baza de date a Interpolului, a apelat la jandarm pentru a primi pachetul, care, la rândul său, a trecut ca destinatar numele iubitei, Magda F. A.T. a fost interceptat de procurori în timp ce discuta cu tânăra şi încerca să o convingă să nu meargă să ridice coletul. De teamă că iubita nu-l va asculta, A.T. a fugit la începutul lunii din post şi a venit cu maşina de la Vaslui la Iaşi pentru a ridica dro­gurile. Înainte de asta, procurorii DIICOT, care se aflau deja pe fir, înlocuiseră cocaina cu făină. Cei doi traficanţi aveau să fie prinşi mai apoi cu „marfa“ în maşină. În actul de acuzare se mai precizează că, din arest, jandarmul vasluian ar fi încercat să influenţeze martorii pentru a-şi schimba declaraţiile. „Aflat în arest preventiv, T. a încercat, prin intermediul unor persoane din anturajul său, să determine schimbarea depoziţiei de martor a Magdei F“, au mai precizat procurorii, care au arătat că printre persoanele care ar fi încercat să-l ajute pe T. s-a numărat şi tatăl său care, alături de prieteni de-ai jandarmului, ar fi transmis mai multe bilete de ameninţare către Magda F.
Autorităţile au efectuat şi o percheziţie în celula lui A.T., acolo unde au descoperit mai multe bileţele de acest gen. Tot în timpul perioadei de arest preventiv, înainte de finalizarea urmăririi penale, T. şi rudele sale ar fi încercat să îl determine pe Pascaru să ia întreaga vină asupra sa. De altfel, acesta din urmă şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor în timp ce jandarmul vasluian a negat acu­zaţiile.

Comentarii