Un nebun şi un adolescent – vandalii celor zece maşini din zona Podul de Fier

sâmbătă, 09 ianuarie 2016, 02:56
2 MIN
 Un nebun şi un adolescent – vandalii celor zece maşini din zona Podul de Fier

Autorii le-au spus oamenilor legii că au spart unele maşini, fără să fure din ele, ca să se distreze. Cine sunt cei doi.

Autorii spargerii din de­cembrie a celor zece maşini din zona Podul de Fier – Staţia Pădurii – Bucşinescu au fost identificaţi de poliţişti. Este vorba despre un bărbat cu unele probleme psihice, în vârstă de 37 de ani, şi un minor în vârstă de 15 ani care l-ar fi urmat din teribilism. Au­toturismele au fost sparte la mijlocul lunii decembrie. Autorii au spart autoturismele pentru a fura din ele bunuri, însă şi pentru a se „distra“.

„Cel mai probabil, un individ nervos a spart geamurile maşinilor cu o piatră, fără însă să fure din ele. Scopul nu a fost furtul, ci doar să distrugă. Nu ştim dacă este numai o singură persoană, sau mai multe. Totul s-a întâmplat pe un areal de 500 – 600 de metri, din staţia Pădurii. Au fost maşini distruse şi la bulevard, dar şi pe străduţele din jur, strada Apelor, Tudor Vladimirescu. Una dintre maşini era parcată chiar la linia de tramvai. Distrugerile sunt mare parte a prejudiciului A fost deschis un dosar penal pentru in­fracţiunile de furt şi distrugere. Sunt maşini cu geamuri sparte cu pietre. Din două maşini au fost furate pulovere şi un încărcător de telefon. Solicităm populaţiei care observă pe timp de zi sau noapte persoane care comit infracţiuni să sune imediat la numărul 112. Şi în acest caz, două persoane au fost care au văzut modul de spargere şi momentul în care s-a întâm­plat, dar nu au anunţat Po­liţia“, preciza atunci Mădălin Ţăranu, comisar-şef în cadrul Poliţiei.

Nu se ştie deocamdată cum îşi vor recupera prejudiciul cei zece ieşeni, proprietarii autoturismelor distruse, având în vedere că vandalii sunt persoane fără bunuri. Una dintre căi ar fi apelarea la Fondul de Protecţie al Victimelor Străzii, însă adesea procedurile greoaie şi timpul îndelungat până la primirea eventualelor despăgubiri îi fac pe mulţi să renunţe la această cale.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii