Un pedofil s-a „recalificat” în închisoare: a devenit escroc prin telefon

marți, 03 noiembrie 2015, 02:55
2 MIN
 Un pedofil s-a „recalificat” în închisoare: a devenit escroc prin telefon

Un pedofil din comuna Butea şi-a schimbat “profilul” în închisoare şi a ajuns un escroc. Acesta şi soţia sa, băgaţi după gratii în penitenciarul din Iaşi, au pus la punct un plan prin care au înşelat zeci de pensionare prin "metoda Accidentul". 

 Este vorba despre Petru Pavel Anti, originar din localitatea ieşeană Butea, aflat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi pentu şapte înşelăciuni, comise înainte de 2014 şi pentru care a fost condamnat la patru ani de închisoare.

În 2006, bărbatul a violat şi abuzat sexual doi minori, în vârstă de 11 şi 15 ani, într-un fost CAP din Butea, pentru care a stat la puşcărie alţi patru ani. Aflat în prezent în închisoare, acesta a făcut rost de telefoane şi mai multe cartele telefonice şi a reuşit, din celulă, să înşele zeci de persoane. Vineri, poliţiştii au făcut trei percheziţii, atât în celula sa, cât şi a soţiei sale din Penitenciarul Iaşi. Soţia lui Anti este originară din Târgu Frumos.

În data de 30 octombrie, poliţiştii Secţiei 2 au descins în cadrul a trei percheziţii în Penitenciarul Iaşi şi la alte două adrese din Târgu Frumos şi judeţul Botoşani, la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda "Accidentul". Din cercetări a reieşit că un bărbat aflat în executarea unei pedepse privative de libertate ar fi contactat telefonic mai multe persoane, pe care le-ar fi indus în eroare cu privire la producerea unor accidente rutiere în care au fost implicate rude ale acestora.

În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea cercetărilor suma de 5.000 de euro, 10.000 lei, cinci telefoane mobile şi patru cartele telefonice”, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunile de înşelăciune, complicitate la comiterea acestei infracţiuni şi tentativă de înşelăciune.

 

 

 

 

Comentarii