Apel la 112 cu „un avion căzut după un deal“

Un sătean din Măcăreşti a mobilizat toată noaptea echipajele ISU

sâmbătă, 15 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 Un sătean din Măcăreşti a mobilizat toată noaptea echipajele ISU

„Aventura“ de joi noap­tea în care tot efectivul de urgenţă al Ins­pectoratului pentru Situa­ţii de Urgenţă (ISU) a fost pus să caute un „avion cu motoarele în flăcări, căzut în picaj după un deal“, s-a terminat cu o amendă dată celui care a sunat la 112. 

Este vorba despre bărba­tul din Măcăreşti, în vârstă de 60 de ani, care a sunat la ora 22.45 la numărul 112 spunând precipitat că a observat un avion, la joasă înălţime. Poliţiştii l-au sancţionat ieri cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru alertă falsă. În jurul orei 23, reprezentanţii ISU au mers la el acasă pentru a-l întreba despre avionul pe care l-ar fi observat.

„Era un avion mare, de pa­sageri. Ştiu cum arată, că sunt umblat prin lume. Zbura la joasă înălţime, era aproape întuneric, i-am văzut luminile roşii pe aripi. în urma lui era ceva alb. A făcut un viraj şi a dispărut după dealul ăla. Nu am auzit nicio bu­buitură“, ne-a arătat acesta cu mâna, locul unde a observat ultima oa­ră avionul. Pompierii l-au întrebat pe bărbat unde ar trebui, după pă­rerea lui, să caute epava avionului. „Probabil că a căzut pe câmp, lângă Gro­zeşti, fie prin pădure. Nu ştiu ce să vă zic, dar vă spun că este adevărat ce am văzut. Vă poate confirma şi un prieten care a observat acelaşi lucru ca şi mine“, a completat acesta. El a îndrumat pompierii către prietenul său, iar acesta a confirmat cele spuse anterior de vecin. De asemenea, pompierii au mai mers la un localnic, din Costuleni, care ar fi ob­servat avi­onul. Între cei doi există o distanţă de aproximativ cinci kilometri. „L-am văzut cum a făcut curba, sigur nu a căzut pe câmp la Măcă­reşti. Avionul este cel mai probabil spre Răducă­neni, spre locul „La Doi Lei“, aşa cum îi spunem noi. Din casă l-am văzut cum a făcut curba“, a spus şi acest „martor“. La acest „exerciţiu“ au participat zeci de echipaje ISU şi autospeciale cu pompieri, dar şi poliţişti.

Comentarii