Un student american a realizat un oraşel virtual cu ajutorul jocului Minecraft

luni, 20 octombrie 2014, 22:10
1 MIN
 Un student american a realizat un oraşel virtual cu ajutorul jocului Minecraft

Un student din Delaware a realizat, în doi ani, un orăşel virtual, cu ajutorul jocului Minecraft, scrie BBC News în ediţia online.

Duncan Parcells, în vârstă de 19 ani, a lucrat la acest proiect, intitulat ‘Titan City’, în medie cinci ore pe săptămână, utilizând 4,5 milioane de cărămizi virtuale pentru construirea celor 96 de clădiri şi a celorlalte elemente specifice unui oraş.

Prima clădire a proiectului său a fost o replică în miniatură a World Trade Center, la care a lucrat 18 luni, pentru a fi cât mai fidelă. Cu toate acestea, studentul a declarat că, deşi proiectul său este inspirat de oraşul New York, nu reprezintă o replică a metropolei americane.

Pentru realizarea proiectului Duncan s-a folosit de versiunea jocului Minecraft pentru consola Xbox One a celor de la Microsoft, însă acum a transferat întregul proiect pe un calculator pentru că-i oferă mai multe oportunităţi de construcţie. Duncan Parcells intenţionează să adauge proiectului său un aeroport şi un stadion.

Titan City a fost foarte apreciat în mediul online de pasionaţii din domeniul arhitecturii şi de iubitorii jocului Minecraft. Jocul, foarte popular în mediul online, a ajuns, în februarie 2014, la un milion de utilizatori înregistraţi, potrivit anunţului publicat pe reţeaua Twitter de inventatorul jocului Markus Persson.

Microsoft a cumpărat compania suedeză producătoare a jocului Minecraft, Mojang, pentru suma de 2,5 miliarde de dolari. (Agerpres)

Comentarii