Unde mai sunt locuri pentru admiterea de toamnă la liceele ieşene

Mai sunt disponibile peste 400 de locuri la liceele şi colegiile din judeţ.

miercuri, 26 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 Unde mai sunt locuri pentru admiterea de toamnă la liceele ieşene

Absolvenţii de clasa a VIII-a încă au posibilitatea să se înscrie la liceu în sesiunea de toamnă, în acest moment fiind disponibile peste 400 de locuri la liceele şi colegiile din judeţ, dintre care aproximativ 60 de locuri sunt disponibile la liceele vocaţionale. 

Astfel, cei care nu au trecut probele de la Evaluarea naţio­nală, sau care au rămas corigenţi şi nu au putut să participe la Evaluare, mai au încă o şansă de a intra în anul şcolar 2017-2018 la unul dintre liceele care mai au locuri disponibile. Şcoala cu cele mai multe locuri libere este Colegiul Tehnic „Mihai Sturdza“ din Iaşi, unde în acest moment mai sunt disponibile 51 de locuri, la cele trei specializări. La profilul „Tehnic – Mecanică“ sunt disponibile 21 de locuri, la „Real – Matematică – Informatică“ 12, iar la „Tehnic – Electric“ mai sunt 18 lo­curi.

Într-o situaţie asemănătoare este şi Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu“ din Podu Iloaiei, unde, la specializarea „Resurse naturale şi protecţia mediului – Agricultură“, mai sunt 42 de locuri disponibile. De asemenea, la acelaşi liceu nu s-au ocupat toate locurile nici la specializarea „Tehnic – Electronică automatizări“, unde mai sunt 4 lo­curi disponibile. În cazul liceelor voca­ţionale, cel mai prost stă Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare“ din Iaşi, unde, la cele două specializări, Patrimoniu cultural şi Teologie ortodoxă, mai sunt 23 de locuri libere. De asemenea, absolvenţii de clasa a VIII-a nu s-au în­ghe­suit nici la „Arhitectură, Arte ambientale şi Design“, de la Colegiul "Asachi", unde mai sunt disponibile 21 de locuri. 

 

 

Comentarii