De Business

Punem punctul pe știi

Cum era de asteptat, la Fisc incepe scandalul

UPDATE IATĂ listele finale de la FISC. Cine rămâne şi cine pleacă

vineri, 30 august 2013, 12:24
6 MIN
 UPDATE IATĂ listele finale de la FISC. Cine rămâne şi cine pleacă

Aceste acuze sunt aduse de un fost angajat al instituţiei care a candidat pentru un post scos la concurs în urma reorganizării. Oficialii Direcţiei Regionale de Finanţe nu au oferit ieri un răspuns la aceste acuzaţii.

 UPDATE

Au fost afişate rezultatele finale în urma concursului desfăşurat la Finanţele ieşene.

LISTA 1

LISTA 2

LISTA 3

LISTA 4

LISTA 5

LISTA 6

LISTA 7

LISTA 8

LISTA 9

LISTA 10

LISTA 11

La Direcţia Regională de Finanţe a fost ieri zarvă mare. Angajaţii instituţiei din întreaga regiune de Nord Est s-au adunat la Iaşi pentru a susţine ultima probă pentru ocuparea posturilor de muncă, respectiv interviul. La acesta nu au participat însă decât cei care au fost declaraţi “admişi” după examenul scris care a avut loc la începutul săptămânii.
 
 
Norocosul de la Finanţe
 
 
Doamnele s-au aranjat, şi-au luat tocurile şi rochiile cele mai bune, iar domnii erau cu toţii la costum, în ideea de a fi cât mai prezentabili în faţa celor două comisii: una formată din reprezentanţi numai de la Iaşi, iar cealaltă având în componenţă şi membri de la Minister. De precizat este faptul că din cei 196 de candidaţi câţi s-au înscris iniţial, 13 au dat bir cu fugiţii înainte de a intra în săli, iar treizeci au fost declaraţi respinşi. Din aceştia, 18 au depus contestaţii, însă numai unul a avut norocul ca după soluţionarea contestaţiilor să se afle pe lista celor care urmau să dea şi interviul. Este vorba de un angajat al Finanţelor sucevene. El a luat iniţial un punctaj de 46,3 puncte, iar ulterior, după ce a depus contestaţie a acumulat 50,55 de puncte. Am fost chiar primul sub listă, aşa că am depus contestaţie. Oricum, consider că nu a fost în regulă faptul că ni s-a dat bibliografia aşa târziu, întrucât a fost foarte puţin timp la dispoziţie pentru a învăţa şi nu au fost puţine lucruri de reţinut. De asemenea, mulţi dintre noi am candidat acum pe alte posturi decât cele pe care am fost până acum întrucât s-au dat posturi pentru şefi, iar apoi am ales noi din ce a rămas”, a declarat Mihai Adrian Evuleţ, care a candidat pentru un post în cadrul Serviciului Economico-Financiar, acolo unde a fost cea mai mare bătaie.
 
 
“Au cunoscut subiectele înainte”
 
 
O altă nemulţumire a venit însă din partea unui bărbat care a dat examen, l-a picat, iar în urma contestaţiei, în dreptul său a fost menţionat tot respins”. Este vorba de Racu Silvestru, fost consilier superior la Serviciul Fiscal Municipal Dorohoi. El a scos la lumină acuzaţii mult mai grave, care implică şi cuvinte precum corupţie” sau pile”. Eu am candidat pentru funcţia de execuţie Referent clasa a III-a superior pentru Biroul Colectare, Executări silite PJ şi PF – la serviciul municipal Dorohoi-Botoşani. Problema este următoarea: au dat testare scrisă şi două funcţionare de la fosta DGFPJ Botoşani şi anume Doina Vieru şi Maria Chihulcă. Aceste două femei au studii medii, nu au lucrat nicio zi la Colectare şi Executări Silite şi totuşi au obţinut 50 de puncte la testul grilă. Am fost informat în data de 25.08.2013 de unii colegi de la DGFPJ Botoşani că cele două funcţionare mai sus menţionate au pile şi că se premeditează ca ele să ajungă în final să câştige concursul, iar Racu să fie exclus de la Biroul de Executări Silite”, a precizat Racu Silvestru într-un fax trimis la redacţie. De asemenea, acesta a arătat cu degetul către alţi candidaţi, menţionând că unii ar fi fost favorizaţi şi că ar fi ştiut subiectele dinainte. Se discută că unii funcţionari au cunoscut subiectele înainte de data de 26.08.2012. este vorba de Floroiu, Dorina Grădinaru, Doina Vieru şi Maria Chihulcă care au obţinut puncte de trecere la testare. Rămâne ca DNA să ancheteze toate aceste cazuri şi altele”, a mai arătat Racu. El nu s-a oprit însă aici, iar acuzele au continuat. Am mai fost informat că sâmbătă, 24.08.2013 trei persoane de la DGFPJ Botoşani au fost la DGFPJ Iaşi şi au adus o listă cu funcţionarii care trebuie să ia concursul pentru a lucra la Serviciul Fiscal Dorohoi, Biroul Executări Silite”, a conchis Racu.
 
 
Un sistem de puncate mai puţin folosit
 
 
Reporterii de la Ziarul de Iaşi au încercat să obţină un punct de vedere oficial de la şefii Direcţiei Regionale de Finanţe în ceea ce priveşte toate aceste acuze, însă reprezentanţii instituţiei ne-au transmis că vor oferi informaţii despre aceste lucruri după terminarea întregului proces de selecţie. Luni, începând cu ora 11, toţi cei care au dorit posturi în acest deparament au suţinut examenul scris format dintr-un test grilă cu 20 de întrebări, dar şi din câteva întrebări clasice. Important este faptul că numai pentru acest departament au fost şi întrebări clasice. Nici aşteptarea de ieri nu a fost uşoară pentru cei care urmau să intre la interviu sau care ieşiseră, dar voiau să vadă rezultatele. Unii au refuzat să stea de vorbă cu reporterii de la Ziarul de Iaşi, însă alţii au dorit să-şi exprime nemulţumirile în ceea ce priveşte întreaga organizare a procesului de selecţie. Ne-au acordat puncte pentru răspunsurile corecte, dar ne-au dat penalizare pentru cele greşite. De aceea au fost note atât de mici. Au fost şi oameni foarte bine pregătiţi care au picat. Nu înţeleg de ce. Probabil pentru că examenul scris a fost destul de greu şi complex”, a precizat o femeie care venise tot din Suceava. Un alt aspect demn de precizat este faptul că în ceea ce priveşte Serviciul Economico-Financiar, în afară de Mihai Adrian Evuleţ care a fost declarat admis în urma contestaţiei, alţi doi candidaţi au obţinut note mai mici după reevaluare. Este cazul lui Alexandru Ştefan Andrioaie, care iniţial a avut 39,5 puncte, iar după contestaţie a obţinut un punctaj de 38,33, dar şi cazul lui Constantin Petrea. Cel din urmă a avut o notă scăzută cu doar 0,5 în urma soluţionării contestaţiilor.
 
 
Posturi libere în Bucureşti
 
 
Deocamdată, cei care nu au trecut nici de proba scrisă, nici de interviu şi au rămas pe dinafară mai au o şansă de a lucra în cadrul Finanţelor, însă trebuie să se mute prin transfer la Bucureşti, acolo unde au rămas vacante circa 350 de posturi. Acest lucru a fost stabilit în urma unui memorandum ce a avut loc pe 21 august în capitală. Prin acest memorandum s-a aprobat demararea procedurii de transfer a personalului din cadrul direcţiilor generale regionale ale Finanţelor Publice pe posturile prevăzute ca vacante în urma reorganizării din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare ca aparat propriu şi al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti, în limita unui număr maxim de 350 de posturi”, se arată într-un anunţat afişat la Fiscul ieşean. Candidaţii trebuie să aibă o funcţie publică în cadrul Direcţiilor Generale Regionale ale Finanţelor Publice şi să depună o solicitare de participare la interviu, însoţită de un CV, dar şi de documentele care atestă îndeplinirea condiţiilor minime până astăzi la ora 15, urmând ca interviul să aibă loc mâine, de la ora 9, în capitală.

 

 

Comentarii