Trezirea la realitate!

UPDATE: Înfrângerea ruşinoasă a Iaşului, pe propriul teren, în imagini si cronica meciului (GALERII FOTO)

sâmbătă, 21 septembrie 2013, 16:07
6 MIN
 UPDATE: Înfrângerea ruşinoasă a Iaşului, pe propriul teren, în imagini  si cronica meciului (GALERII FOTO)

 

CSMS Iaşi – FC Clinceni 0-2 (0-0), în etapa a IV-a a Ligii a II-a de fotbal

UPDATE

Care au fost momentele cele mai importante ale meciului le puteti regasi in galeriile foro de mai jos

GALERIE FOTO I

GALERIE FOTO II

GALERIE FOTO III

 

 

 
CSMS: B. Miron – Voicu, Mihalache, Creţu, R. Miron – Novac – Bădic, Onofraş (’66 – Olah), Cl. Ionescu, Ţigănaşu – Herghelegiu (’51 – Dobre). Antrenor: Costel Enache.
Clinceni: Stamatin – David, Niţu, Viţelaru, Art. Karamian – St. Stancu (’90 –  Straton), B. Pătraşcu, Puşcaş (’87 – Margină), Arm. Karamian –Konyeha (’77 – Roşu) – Pălimaru. Antrenor: Valentin Bădoi.
Cartonaşe galbene: Novac (’52), Bădic (’62, ’64), Ionescu (’73) – Niţu (‘45^2), David (’59, ’90), Roşu (‘90^2).
Eliminaţi: Bădic (’64) – David (’90).
Arbitri: G. Găman (Craiova); Şt. Slabu (Braşov), B. Hîrlab (Braşov).
 
0-1, min. 86: Roşu, de la circa 11 metri;
0-2, min. 90^4: Pălimaru, din careu, după o minge trimisă de Pătraşcu.
 
Cu prea mult aer în plămâni după cele trei victorii obţinute în primele trei runde ale sezonului, CSMS Iaşi a revenit sâmbătă cu picioarele pe pământ. Trezirea a fost bruscă, ieşenii cedând pe teren propriu în faţa unei contracandidate la promovare, FC Clinceni.
Că Iaşul e într-o zi slabă s-a simţit imediat, modificările multiple apărute în formula de start precum şi inovaţia cu Bădic mijlocaş dreapta bulversând jocul unei trupe care şi aşa păcătuia la capitolul omogenitate. Drept urmare, FC Clinceni  a jucat ca acasă în start, raportul şuturilor la poartă de până la jumătatea primei reprize, 0-7 (!), fiind elocvent. În acest interval, Miron a avut emoţii serioase în minutul 4, după lovitura liberă executată de Stancu din lateral stânga şi în minutul 18, când a respins greu şutul lui Konyeha, iar Arman Karamian a trimis din “foarfecă” alături. CSMS a arătat că a început jocul abia în minutul 27, când Bădic a trimis peste poartă de la marginea careului mare, Iaşul având un avans la capitolul iniţiativă până la pauză. Tabela a rămas însă liniştită deoarece încercările lui Ionescu (’29) şi Ţigănaşu (’37 şi ’41) nu au avut gradul de periculozitate necesar pentru a-l învinge pe ezitantul Stamatin.
Actul doi a avut un alt aspect în ceea ce priveşte încercările de a înscrie, numărul
acestora scăzând, iar gradul de periculozitate crescând. Primul care a dat tonul apropierii de gol a fost Pălimaru, care a trimis balonul, cu capul, în bară, de la 6 metri, în minutul 50. Replica gazdelor a venit peste zece minute, când portarul oaspeţilor a avut o intervenţie de efect la şutul lui Ionescu, din lateral stânga. Eliminarea lui Bădic a dat un alt curs jocului, Iaşul preferând să-şi securizeze defensiva şi să încerce să dea lovitura pe contraatac. Planul a mers doar până pe final, când, furaţi de val, moldovenii s-au descoperit în câteva rânduri, suficient pentru ca experimentata trupă ilfoveană să dea loviturile decisive. Astfel, neluat în seamă, semnalul de alarmă tras de Arman Karamian (min. 85 – şut prins în doi timpi de Miron) a fost urmat de golul lui Roşu, reuşita din prelungiri a lui Pălimaru fiind picătura care a umplut cupa cu amar a gazdelor.
Iaşul pierde astfel un meci extrem de important, mai ales în perspectiva play-offului, în care echipele vor porni doar cu punctele acumulate în partidele cu formaţiile ce se vor lupta pentru promovare în ultima fază a campionatului.
 
Declaraţiile antrenorilor
Costel Enache (antrenor, CSMS): “Am avut o zi slabă, fără inspiraţie, am fost apatici. Am arătat ca o echipă bătrână, lentă, care a făcut un joc temător, fără implicare. În aceste condiţii, nu am avut cum să surprindem adversarul. S-a ajuns aici pentru că una vorbim şi alta facem. Pe Bădic l-am folosit mijlocaş dreapta ca urmare a unei strategii care nu ne-a reuşit. Schimbările în echipă au fost făcute pentru că am jucat 4 meciuri în 11 zile şi aveam nevoie de prospeţime. Din păcate, fotbaliştii mai puţin folosiţi care au intrat azi nu au adus nimic în plus. Herghelegiu a fost titular pentru că nu am ce să-i reproşez la antrenamente. Situaţia lui s-a reflectat însă în randamentul pe care l-a avut”.
Florentin Rădulescu (FC Clinceni): “Declaraţiile lui Florin Prunea ne-au înrăit”.
 
Declaraţiile preşedinţilor
Florin Prunea (prşedinte, CSMS): “Au spus că declaraţiile mele i-au înrăit? Foarte bine! Mai e şi meciul retur! Oricum, rămân la părerea că acest meci nu a fost un derby. Suntem abia în etapa a III-a, campionatul e lung! Azi, toate au fost împotriva noastră, am jucat modest, am greşit execuţii până şi la fazele fixe. A fost o zi în care, indiferent ce făceam, nu puteam obţine nimic. Ei au jucători de calitate, care ne-au depăşit la toate capitolele. Mi s-a cerut demisia? Pe bună dreptate! Nu mă gândesc însă la acest lucru, mai am un an de contract, merg până la capăt. A fost o palmă pentru toţi, trebuie să ne trezim”.
Dan Lăzărescu (preşedinte, FC Clinceni): “Declaraţiile lui Florin Prunea, care a spus că Iaşul nu poate juca un derby cu o echipă ca a noastră, ne-au ajutat foarte mult să motivăm echipa. Cuvintele lui au fost scrise pe o foaie care a fost lipită şi în vestiar, înainte de joc! Am obţinut puncte importante, mai ales pentru play-off şi am demonstrat că egalul cu Brăila a fost un accident. Echipa noastră, care aparţine de Cafea Fortuna, a ajuns la Clinceni după ce nu ne-am mai înţeles cu cei din Buftea. Patronul asigură condiţii foarte bune, salariile sunt mereu la zi, Primăria Clinceni ne ajută, avem o bază excelentă, care are, printre altele, patru terenuri de antrenament cum nu sunt în România, un lot valoros, nu ne dăm la o parte din lupta pentru promovare!”
 
Rădulescu în acte, Bădoi în fapte
 
^ Deşi conduce din punct de vedere tehnic echipa oaspete, Valentin Bădoi figurează ca antrenor secund la FC Clinceni. Neavând bacalaureatul, fostul rapidist nu poate să ia licenţă de antrenor. Drept urmare, ca “principal” la ilfoveni figurează Florentin Rădulescu, un tip care nu a reuşit să lege prea multe vorbe după joc. ^ Cele două echipe au terminat jocul în 10 oameni. Bădic a fost eliminat după ce a încasat două avertismente în doar trei minute, ca urmare a unor faulturi inutile, comise în zone laterale, în jumătatea oaspeţilor. David a văzut al doilea “galben” în minutul 90, însă el a mai stat pe teren aproape un minut, până când arbitrul a sesizat că trebuie să-l elimine! ^ Fostul asistent FIFA Dan Lăzărescu, cel care a ocupat funcţii de conducere şi în Comisia Centrală a Arbitrilor, a spus că a fost numit preşedinte la FC Clinceni deoarece lucrează la societatea care a preluat echipa ilfoveană. ^ Fostul atacant al Politehnicii Iaşi, Clement Pălimaru, a fost primit cu răceală de publicul ieşean.

 

 
 

 


Publicitate și alte recomandări video

Comentarii