UPDATE Un preot, profesor de religie, le spune elevilor cum i-ar elimina pe ţigani (VIDEO)

marți, 18 februarie 2014, 11:54
2 MIN
 UPDATE Un preot, profesor de religie, le spune elevilor cum i-ar elimina pe ţigani (VIDEO)

UPDATE

În urma articolelor de presă apărute, preotul paroh Andrei Lehaci care slujea la o biserică din Mehala, a fost eliberat din funcţie, luni, 17 februarie. Mitropolia Banatului a dat un comunicat de presă în care a făcut publică eliberarea acestuia.

Arhiepiscopia Timișoarei regretă situația cauzată și se delimitează ferm de afirmațiile fostului suplinitor, exprimate în urmă cu 7 ani, despre care nu a avut cunoștință. În ceea ce privește climatul confesional în Arhiepiscopia Timișoarei, este binecunoscută armonia dintre toate etniile și cultele religioase, inclusiv cu cel mozaic, climat binecuvântat de Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae – Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului. În urma ședinței Permanenței Consiliului Eparhial, din data de 17 februarie 2014, preotul Andrei Lehaci de la Parohia Timișoara-Mehala a fost revocat din funcția de conducător al oficiului parochial, a transmis Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Preotul a ocupat funcția de suplinitor în cadrul  Liceului Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara, în perioada 2006-2007, pe vremea aceea nefiind și preot.

Amintim

Ora de religie de la clasa Seminarului Teologic a Colegiului Carmen Sylva a ajuns subiect de discuții pe internet. Un profesor a fost filmat făcând remarci rasiste, folosind un limbaj care nu ar caracteriza un cadrul didactic.

Profesorul Andrei Lehaci le spune elevilor săi că are un singur regret: acela că mareșalul Antonescu nu a mai trăit un an, pentru a-i extermina pe țigani! „Mă, dacă Antonescu a făcut un lucru bun, a făcut că i-a exterminat. Mă, dacă ar mai fi trăit un an, mă, bată-i Dumnezeu să mai fi trăit (…) Mă, nu vă uitaţi în gură la toţi rahaţii că i-au exterminat pe evrei. Mă, nu fiţi tâmpiţei, mă, nu fiţi ghiolbani. Nu vă uitaţi în gură la toţi rahaţii” , spune preotul. Acesta le mai explică elevilor că dacă ar vedea țigani la semafor ar trece cu mașina peste ei, iar elevii se distrează de minune la ora acestui profesor.

oradetimis.ro

Comentarii