UTI îşi celebrează aniversarea la finalul săptămânii. PROGRAM

miercuri, 11 noiembrie 2015, 22:03
2 MIN
 UTI îşi celebrează aniversarea la finalul săptămânii. PROGRAM

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi îşi va sărbători în perioada 12-13 noiembrie Zilele UTI, moment în care vor fi organizate o serie de evenimente tematice, menite să marcheze această celebrare. 

Astfel, mâine, în Sala de Conferinţe din corpul Rectorat va fi organizat un Senat Festiv în care vor fi remarcaţi pentru activitatea lor o serie de profesori Seniori, se vor decernate câteva titluri de profesori emerit ai universitţăii, cât şi titulatura de Membru onorific al comunităţii academice.

În acelaşi timp, cu ocazia acestui eveniment va fi premiată şi cercetarea ştiinţifică din universitate, prin membrii care au excelat în acest domeniu în ultima perioadă.

Evenimentele se vor muta în Aula Magna a Universităţii, din Corpul A, unde va avea loc o conferinţă publică susţinută de către conf.dr. Mihai Dorin, „Eminescu. Rostiri esenţiale“, ca apoi, în Sala Paşilor Pierduţi, de la ora 15.30, să aibă loc vernisajul expoziţiei foto de arhitectură poloneză „Fondurile Europene – Un nou spaţiu de cultură“.

Seara, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri“, va avea loc Spectacolul de teatru „Colivia“.

A doua zi de manifestări, vineri, va debuta de la ora 09.00 în Corpul Rectorat unde va fi organizată a şaptea ediţie a „Simpozionului de Istoria învăţământului şi ştiinţelor tehnice“.

„De la ora 14.00, în Iulius Mall, la etajul al II-lea, va avea loc vernisajul expoziţiei concurs de fotografii «Studenţia la Universitatea Tehnică», unde vor fi acordate şi o serie de premii, pe secţiuni“, au spus reprezentanţii universităţii.

Comentarii