Veste bună pentru liberali răi

vineri, 13 octombrie 2017, 01:50
3 MIN
 Veste bună pentru liberali răi

O, ce veste minunată şi liniştitoare pentru unii lideri li­berali ieşeni care cică încă se mai trezesc câteodată noapte speriaţi, transpiraţi şi gâfâind, căci se făcea prin somn că nenea Felu Renechiu şi cu Atom Niţă reveniseră la butoane în filială, iar ei, actuali mari şi ţanţoşi lideri, îşi reluaseră locul în fundul sălii de şedinţe din Podu Roş! 

Aşadar, încă nu ştim ce face mai exact Felu, deşi prin anumite cotloane ale filialei se vorbeşte că şi-ar pregăti atent o revenire discretă în politică, dar ştim din surse foarte credibile că fostul deputat, ministru şi şef de judeţ Atom Niţă s-a lecuit definitiv şi, mai mult, cică s-a retras  chiar şi din judeţul ce i-a adus numai belele, taman când părea că e cel mai credibil lider. Aşadar, cică Atom Niţă s-ar fi retras în lumea biznisurilor, la firma din Suceava la care era asociat cu un important biznisman ieşean, de la care cică ar fi cumpărat toate părţile sociale, ca să aibă el singur controlul şi să se ocupe mai îndeaproape. Mai mult, se aude chiar că îi merge bine. iar dacă îl întrebi ceva de politică, cică a rămas cu acelaşi obicei: îşi bate două degete pe umăr, face cu ochiul şi închide subiectul…
 
Ce vremuri am ajuns, fraţilor!
 
Fraţilor, ăsta parcă ar fi sfârşitul politichiei româneşti, nu alta, când vezi până unde a ajuns partidoiul ăsta cu nesimţirea! Păi cum să pui tu, bă, nene Dragnea, şef la cea prestigioasă insituţie de control al banului public, Curtea de Conturi, unde e plin de economişti de prestigiu, un fost tablagiu de Poliţie (tot respectul pentru meseria asta, ne referim doar la competenţe) precum Busuioc, sectorist care a făcut apoi o trompetă universitară la privat, pe la vârsta a doua, devenind apoi mare expert politic în economie pe fi­lieră de partid? E permis aşa ceva? Ne şi mirăm cum nu se revoltă ditamai personalităţile din instituţie la aşa enormitate. Iar, ca tacâmul să fie complet, cică negociatorul de foloase al lui Dragnea, Florin Tunaru, fost funcţionăraş pe la CJ Teleorman în vremea ducatului lui Dragnea acolo, a ajuns adjunct la Autoritatea de Audit, o altă instituţiune extrem de importantă la controlat cheltuirea bugetelor pu­blice. Spuneţi şi voi: mai merită ăştia să stricăm bunătate de căciulă ca să dăm cu ea de bătătură?
 
Iaca discuţie elevată!
 
Una scurtă dar vioaie la final şi din culisele rezbelului pe viaţă şi pe moarte din coaliţia de la putere. Cică cel mai frumos meci al zilei ar fi avut loc între Tăriceanu, care e de partea lui Dragnea, şi Tudose. Cică prezidentul ALDE ar fi vrut neapărat să aibă o discuţie lămuritoare cu Tudose. S-au întâlnit, cu martori puţini, iar Tudose cică l-a luat din prima: „În numele cărui partid vorbiţi?“. La care cică Tăriceanu ar fi dat în bâlbâială de nervi, şi i-a răspuns scrâşnit „ALDE“. „Hm, băieţii ăia care ne fac nouă cu ochiul şi ne spun că sunt cu noi? Dom’ preşedinte, ameninţări d’astea nu merg la mine! Ceva mai consistent nu aveţi? Cu asta vreţi să mă şantajaţi?”, i-ar fi spus Tudose. „Vreţi să vă mai spun cu cine de la noi este combinat fiecare om al dumneavoastră din Parlament? Eu credeam că asta e pentru prosteala de la televizor, dar, ce facem, ne minţim între noi?”, i-ar mai mai zis Tudose. Ei, vedeţi aşadar că ce s-a întâmplat ieri poate avea mai multe explicaţii…
 
**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare. Asta ca să nu ziceţi că nu v-am spus!

Comentarii