VEȘTI BUNE! Bebeluşul de la Iaşi cu sindrom hemolitic a început să mănânce

marți, 23 februarie 2016, 02:57
2 MIN
 VEȘTI BUNE! Bebeluşul de la Iaşi cu sindrom hemolitic a început să mănânce

Medicii ieşeni spun că, în ciuda acestui diagnostic, nu poate fi vorba de o asemănare cu cazurile din judeţul Argeş.

Bebeluşul care a fost adus vineri seara cu sindrom hemolitic la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ are o stare generală bună şi a reluat alimentaţia orală. Reprezentanţii unităţii medicale susţin că, în ciuda acestui diagnostic, nu poate fi vorba de o asemănare cu cazurile de la spitalele din judeţul Argeş.

Copilul are un sindrom hemolitic acut atipic, pentru că lipseşte insuficienţa renală, însă acesta poate surveni în evoluţie. Din această cauză, micuţul este în continuare internat în secţia Nefrologie pentru a fi monitorizată funcţia renală şi pentru a putea surprinde orice modificare care poate apărea între timp.

„La copilul adus din Bacău se confirmă sindromul hemolitic acut, nu există în schimb uremia. Având în vedere faptul că este într-o fază poliurică, putem vorbi de o convalescenţă care a implicat inclusiv componenta renală care e posibil să fi avut loc anterior internării şi adresării spitalului nostru. Din relatările mamei, au fost vreo două zile în care diureza copilului a fost scăzută. E greu de interpretat, pentru că sub contextul diareei acute la copilul mic se poate produce scăderea diurezei. Hemoglobina a crescut în urma tratamentelor la noi, au scăzut transaminazele şi bilirubina, ceea ce ne face să fim relativ optimişti. În momentul de faţă nu putem face legătură cu ce se întâmplă la Argeş. Vă pot informa din experienţa noastră că în spital se internează cam şase-şapte cazuri pe an cu acest sindrom“, a declarat doctorul Radu Terinte, managerul Spitalului de Copii „Sfânta Maria“.

Înainte de a ajunge la Iaşi, mama şi-a tratat timp de trei zile copilul de un an cu antibiotice, fără prescripţie medicală. Din spusele medicilor, starea micuţului s-a agravat, iar mama a apelat la un laborator privat. Bebeluşul a fost supus la investigaţii, iar până la primirea rezultatelor nu se poate confirma prezenţa bacteriei E.coli.

Bebeluşii sunt mai predispuşi decât adulţii să dezvolte o infecţie din cauza bacteriilor, pentru că organismele lor nu au format încă anticorpi.

Comentarii