Victorie de final de cantonament

vineri, 13 februarie 2015, 02:42
3 MIN
 Victorie de final de cantonament
În ultimul meci amical din Antalya, CSMS Iaşi – Cernomoreţ Odessa (Ucraina) 1-0 (1-0). Delegaţia ieşeană revine astăzi în România
 

CSMS Iaşi a încheiat ieri cantonamentul de iarnă, care s-a derulat în Antalya începând cu 23 ianuarie. Ultima şedinţă de pregătire din Turcia a echipei coordonate de Nicolo Napoli a fost meciul de verificare disputat în cursul dimineţii de joi, în compania formaţiei Cernomoreţ Odessa. Iaşul s-a impus în testul cu gruparea ucraineană cu scorul de 1-0, graţie reuşitei semnate de Boiciuc în minutul 20. CSMS a început partida în formula: Grahovac – Voicu, Mihalache, Plămadă Ţigănaşu – Ciucur, Creţu (a fost învoit de la selecţionata divizionară, care se află în Antalya, pentru a participa la meciul CSMS), Enescu, Böle – Onduku, Boiciuc. În minutul 46, Bosoi i-a luat locul lui Ciucur, pe parcusul reprizei secunde efectuându-se următoarele schimbări: Caparco – Grahovac; Markovic – Mihalache; Ciucă – Creţu; Chelaru – Enescu; L. Mihai – Boiciuc; Crenganiş – Onduku.
Victoria contra ucrainenilor l-a făcut pe preşedintele executiv al CSMS, Florin Prunea, să fie optimist în privinţa returului Ligii I. “Ne-am pregătit exemplar în Antalya. Aproape totul a fost la superlativ. Chiar dacă rezultatele în meciurile amicale nu sunt, de obicei, relevante, modul în care s-a comportat echipa ne dă speranţe să fim optimişti. Singurele necazuri au fost accidentările lui Olah şi Braga. În cazul ultimului însă, sperăm să reintre la antrenament de luni şi să nu rateze startul returului. De acum, trebuie să ne concentrăm sută la sută pe retur, care va fi unul de foc. Ştim că va fi foarte greu să ne salvăm, însă, la cum ne-am pregătit, avem şansa noastră. Nu vreau să pun presiune pe jucători, însă fiecare meci va fi o adevărată finală. Ne jucăm viitorul în următoarele luni. Jucătorii trebuie să demonstreze în retur dacă vor să rămână să joace în fotbalul civilizat sau vor să se întoarcă înapoi în mizeria din eşaloanele inferioare” a spus fostul internaţional care a mai precizat că lotul va mai fi întărit: “Nu am renunţat la ideea de a aduce un vârf cu experienţă. Juniorul Boiciuc a fost o surpriză plăcută, însă, pentru acest retur de foc, avem nevoie de un atacant rutinat. Sper ca până la sfârşitul săptămânii să concretizăm transferul pe care l-am dorit o iarnă întreagă”.
Astăzi, în cursul dimineţii, delegaţia ieşeană va pleca spre ţară, cu avionul, traseul urmând a fi acoperit cu avionul, pe rutele Antalya – Istanbul, Istanbul – Bucureşti, şi cu autocarul, până la Iaşi. Mâine, fotbaliştii ieşeni vor fi liberi, iar duminică va avea loc primul antrenament în Copou din acestă lună. (Ovidiu MINEA)
 

Meciurile amicale disputate în Antalya
 
CSMS – Pohang Steelers (Coreea de Sud) 3-0 (0-0). Goluri: Creţu, Bădic, un autogol.
CSMS – FC Bunyodkor (Uzbekistan) 1-1 (1-0) Ciucur.
CSMS – Korona Kielce (Polonia) 1-1 (0-1) Bosoi.
CSMS – Zvijezda Gradacac (Bosnia) 0-2 (0-1)
CSMS – Alaşkert Erevan (Armenia) 2-0 (1-0) Onduku, Bădic.
CSMS – Cernomoreţ Odessa (Ucraina) 1-0 (1-0) Boiciuc.

Comentarii