VIDEO Magistrat adus în duba ruşinii la Curtea de Apel. Şi-a vândut cariera şi imaginea ieftin

marți, 29 iulie 2014, 01:50
2 MIN
 VIDEO Magistrat adus în duba ruşinii la Curtea de Apel. Şi-a vândut cariera şi imaginea ieftin

Procurorul vasluian ar fi primit diverse sume de bani sau chiar o cazare pe litoral. Aseară, târziu, s-a decis că va sta în următoarele 30 de zile după gratii

Nume mare din justiţie adus în cătuşe la Curtea de Apel Iaşi. Magistratul Vasile Şelaru, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, a fost adus de agenţi ieri, în jurul prânzului, pentru a da explicaţii în faţa judecătorilor ieşeni cu privire la mai multe acuzaţii aduse de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Iaşi.

 Şelaru, unul dintre cei mai cunoscuţi procurori din judeţul vecin, a refuzat să dea declaraţii în faţa presei, alături de el aflându-se ieri şi câţiva apropiaţi de-ai săi. După mai multe ore de audieri, judecătorii ieşeni au decis ca Şelaru să fie arestat pentru 30 de zile, pentru mai multe fapte de trafic de influenţă.

Paradoxal este că propunerea de arestare preventivă a procurorului vasluian trebuia soluţionată de instanţa la care, arată DNA, Vasile Şelaru se lăuda că are prieteni. Una dintre acuzaţiile aduse magistratului este că, la finele anului trecut, suţinând că are influenţă asupra unor magistraţi de la Curtea de Apel Iaşi, i-a promis unei persoane că va face demersuri pentru ca un recurs să fie soluţionat favorabil. „În acest context, a solicitat cu împrumut suma de 13.000 lei fără a se stabili un termen clar de restituire. După aproximativ 2-3 săptămâni de la acordarea împrumutului inculpatul Şelaru Vasile a restituit suma de 5.000 lei, iar diferenţa de 8.000 lei a fost păstrată pentru continuarea demersurilor respective“, notează procurorii DNA Iaşi.

Aceştia mai spun că, pe 27 mai, Vasile Şelaru, lăsând impresia că ar fi avut influenţă asupra unui ofiţer de poliţie de la Vaslui care avea spre soluţionare o cerere de avizare a unei firme de pază, a cerut 700 de lei pentru a-l determina pe respectivul ofiţer să soluţioneze favorabil cererea. Şi lista acuzaţiilor aduse de procurorii anticorupţie de la Iaşi continuă: „La data de 29.05.2014, inculpatul Şelaru Vasile a promis unei persoane că va interveni pe lângă un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care supraveghea cercetările într-un dosar penal, acceptând pentru această intervenţie cazarea într-un imobil de pe litoralul românesc. Pentru a crea acestei persoane convingerea că influenţa pe care o are asupra procurorului de caz este reală, la data de 30.05.2014, inculpatul Şelaru Vasile s-a deplasat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, unde a intrat o perioadă scurtă de timp“, au încheiat anchetatorii.

 

Comentarii