VIDEO Un şofer de 19 ani a ratat curba şi a băgat trei oameni în spital. Accidente grave în judeţ

luni, 14 iulie 2014, 01:50
2 MIN

Mai mulţi ieşeni au ajuns la spital în acest weekend în urma unor accidente rutiere produse pe şoselele din judeţ. Cel mai grav s-a produs în localitatea Erbiceni, unde şoferul în vârstă de 19 ani al unui Opel a intrat pe contrasens, unde s-a tamponat de un Fiat în care se aflau mai multe persoane.

Accidentul a avut loc sâmbătă în jurul orei 16, în timp ce tânărul din Opel se îndrepta dinspre Belceşti către Podu Iloaiei. Într-o curbă la dreapta, acesta a pătruns pe contrasens, unde s-a izbit de un Fiat în care se aflau o femeie şi un bărbat, soţ şi soţie. Femeia a fost transportată la spital de elicopterul SMURD. Celelalte două victime, cei doi şoferi, au fost preluaţi de către echipajele SMURD şi de prim ajutor ajunse la faţa locului, care i-au transportat la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Cei trei au fost îngrijiţi în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a spitalului. Cei doi bărbaţi prezentau multiple contuzii, la nivelul cutiei toracice şi al abdomenului, cât şi la nivelul capului. Ei au fost transferaţi la Spitalul de Neurochirurgie pentru mai multe investigaţii şi tratament. În stare mai gravă se afla însă femeia, în vârstă de 34 de ani, ea prezenta o paralizie pe partea stângă a corpului, din cauza unei leziuni la coloană.

„Pacienta a suferit un traumatism de coloană cervicală şi fractură la coastele C5 şi C6. Avea de asemenea contuzii la umărul drept, bazin şi tibia dreaptă. Medicii de gardă i-au acordat îngrijirile de prim ajutor şi a fost internată în Clinica de Chirurgie Toracică a spitalului“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU SMURD. Femeia va rămâne sub supravegherea medicilor şi în zilele care urmează.

Al doilea accident s-a întâmplat duminică, la Târgu Frumos, unde şoferul unui autoturism care circula pe drumul naţional către Botoşani a încercat să întoarcă autoturismul fără să se asigure, fiind tamponat de o maşină care se deplasa din sens opus. O femeie care se afla în a doua maşină a suferit răni şi a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

„Pe numele şoferului care a întors fără să se asigure a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Niciunul dintre şoferi nu se afla sub influenţa alcoolului“, a declarat comisarul şef Mădălin Ţăranu, din cadrul Poliţiei. (A. DÎSCĂ, L. AMORĂRIŢEI)

 

Comentarii