VIDEO&FOTO: Primul spumant al cramei Hermeziu, lansat la Palatul Culturii

sâmbătă, 30 septembrie 2017, 14:47
2 MIN

Unul dintre cei mai cunoscuţi agricultori din zona Moldovei, Vasile Lungu, şi-a lansat ieri, în cadrul Festivalului “Vin la Cultură”, primul spumant al cramei Hermeziu, a cărui patron este. Lansare a avut loc la primul etaj al Palatului, astăzi, de la ora 13, în prezenţa unor producători locali şi degustători ieşeni.

Spumantul se numeşte “Thrubilo”, şi este este un Chardonnay brut, maturat. Motivul pentru care omul de afaceri a dorit să-şi lanseze şi un spumant, pe lângă vinurile deja consecrate, a fost acela că în ultimul timp consumul de spumant a crescut şi tot mai multe crame încep să-l producă.

“Spumantul provoacă salivaţie şi foame, se consumă la orice masă, nu doar la sărbători ori nuntă. Produsul nostru este un produs serios şi rustic. Acum ceva vreme a fost moda rozeului, care a fost foarte bine primit în România. Acum 10 ani nu ştia nimeni ce e un roze. Acum toată lumea face spumant”, a declarat Dan Vrănescu, sales manager la Crama Hermeziu.

La rândul său, oenologul invitat la eveniment, inginerul Gheorghe Crăciunescu, a amintit faptul că şampania a fsot descoperită de un călugăr din Franţa şi că abia în 1830 a început să fie făcută şi în România.

Domeniile Lungu deţin 130 de hectare de viţă de vie, cu soiuri internaţionale şi româneşti. În prezent, Crama Hermeziu are o gamă de rozeuri foarte apreciate atât în ţară cât şi peste hotare, gama “C’est soir” care a obţinut recent medalia de bronz la un târg de profil care a avut loc la Londra. Preţul unei sticle de roze marca Domeniile Lungu costă 35 de lei în magazine.

Comentarii