De Business

Punem punctul pe știi

Vine tăvălugul executărilor asupra ieşenilor cu restanţe la credite? Executare de un milion de euro

miercuri, 24 iulie 2013, 01:50
3 MIN
 Vine tăvălugul executărilor asupra ieşenilor cu restanţe la credite? Executare de un milion de euro

Volksbank a făcut publică o lungă listă cu executări de bunuri imobiliare ipotecate. "Vedeta" listei, ca valoare, este un teren de 5,3 hectare în Păcurari, în zona cimitirului evreiesc.

 

Volksbank a pus tunurile pe datornicii ieşeni şi a scos la licitaţie nu mai puţin de nouă imobile, pentru a-şi recupera din debitele aferente neachitării ratelor bancare. Atracţia tuturor licitaţiilor este un teren intravilan de peste 5,3 de hectare din Păcurari, evaluat la circa un milion de euro, dar cu un preţ de pornire diminuat cu 25%, respectiv 815.000 euro fără TVA, deoarece pentru vânzarea sa a mai fost organizată o licitaţie. „Proprietatea imobiliară este situată într-o zonă cu o dinamică puternică din punct de vedere al dezvoltărilor rezidenţiale / case individuale. Zona se află la intrarea în municipiu din direcţia Roman – Târgu Frumos, pe partea stângă, la nord de şoseaua Păcurari, în zona cimitirului Evreiesc. Terenul dispune de o deschidere largă de aproximativ 192 m la Aleea Cimitirul Evreiesc şi are o formă în plan dreptunghiulară. La limita terenului sunt prezente toate tipurile de utilităţi publice, care includ energie electrică, apă, canalizare, gaze şi telefonie”, se arată în anunţul de scoatere la vânzare a imobilului.
 

Alte bunuri executate

 

Pe lângă acest teren, Volksbank va mai încerca să recupereze din datorii prin vânzarea a două terenuri din intravilanul municipiului Iaşi şi al comunei Bârnova. Primul teren este situat pe strada Aurel Vlaicu, în zona Pieţei Doi Băieţi, are o suprafaţă de 600 mp şi un preţ de pornire de 43.000 euro fără TVA. Al doilea teren este situat în satul Vişan, are 1000 mp şi un preţ de pornire de 9.920 euro fără TVA. În afară de terenuri, executorii judecătoreşti vor mai scoate la mezat la solicitarea creditoarei Volksbank şi două case şi terenurile aferente din Bucium şi comuna Valea Lupului. Vila de pe strada Verde, Bucium, are o suprafaţă de 241 mp şi a fost construită pe un teren de 500 mp. Imobilul are cinci camere, două băi, două terase şi un balcon, şi un preţ de pornire de circa 423.000 lei fără TVA. Vila din Valea Lupului, scoasă la vânzare pentru cel puţin 155.000 euro fără TVA, este construită pe un teren de 448 mp şi este construită în regim demisol, parter (circa 150 mp) şi mansardă (peste 100 mp). La pachet este scos la vânzare şi garajul de circa 35 mp. În perioada următoare vor fi scoase pe tarabă la cererea Volksbank şi două apartamente de patru camere şi unul de trei camere. Unul din apartamentele cu patru camere se află în zona Selgros, are o suprafaţă de peste 93 mp şi un preţ de pornire de 311.000 lei fără TVA. Celălalt apartament este situat pe strada Dimineţii, are o suprafaţă utilă de 84 mp şi un preţ de pornire de aproximativ 60.000 euro fără TVA. Apartamentul cu trei camere se află pe strada Nicolea Iorga, are o suprafaţă de 61 mp şi un preţ de pornire de circa 40.000 euro fără TVA. Pentru niciuna din aceste licitaţii nu a fost stabilită data organizării, însă aceasta va fi publicată pe site-urile de specialitate în curând.

 

Comentarii