Vişa, singur pe lume

miercuri, 13 noiembrie 2013, 02:50
2 MIN
 Vişa, singur pe lume

În condiţiile în care Creţu şi Avrămia absentează, CSMS Iaşi are un singur stoper apt pentru jocul de sâmbătă, cu Unirea Tărlungeni!

 
CSMS Iaşi are serioase probleme de lot înaintea partidei cu Unirea Tărlungeni, din prima etapă a returului Ligii a II-a de fotbal. În vederea meciului care se va disputa sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul “Emil Alexandrescu”, ieşenii nu au la dispoziţie decât un singur stoper de meserie, Bogdan Vişa. Ceilalţi doi fundaşi centrali din lotul CSMS, Adrian Avrămia şi Alexandru Creţu, sunt indisponibili. Avrămia este accidentat, în timp ce Creţu este suspendat, din cauza cumulului de cartonaşe galbene. Oricum, ultimul nu putea evolua în disputa cu gruparea braşoveană, deoarece este selecţionat la naţionala de tineret a României, care joacă marţea viitoare o partidă cu selecţionata similară a Germaniei. Problemele de lot ale echipei ieşene nu se opresc aici, linia de atac fiind şi ea descoperită. Leonard Dobre este suspendat după ce a luat al patrulea avertisment stagional în disputa cu Gloria Buzău, de sâmbăta trecută, astfel că antrenorul Marius Lăcătuş va fi silit să facă modificări şi în compartimentul ofensiv. Dacă pe linia de fund, singura soluţie viabilă de alcătuire a unui cuplu de fundaşi centrali solid este coborârea lui Ovidiu Mihalache din compartimentul de la mijloc, în atac există mai multe variante de substituire a lui Dobre. În cazul în care se va menţine modulul “4-4-2”, folosit de Lăcătuş încă de la venirea în Copou, cele mai la îndemână variante pentru tehnician sunt urcările lui Marius Onofraş ori Claudiu Ionescu lângă Herghelegiu, primii doi fiind utilizaţi în ultima perioadă în linia mediană. Mijlocul CSMS are destule soluţii de ajutorare a celorlalte linii şi pentru că Adrian Olah, care a lipsit în ultimul joc, cu Gloria, s-a refăcut după accidentarea suferită la Berceni, el antrenându-se normal ieri.

O altă problemă în privinţa disputei cu Unirea este cea a jucătorilor sub 21 de ani, în eşalonul secund existând obligativitatea ca echipele să folosească doi astfel de fotbalişti pe tot parcursul partidelor de campionat. Cum toţi absenţii, Creţu, Avrămia şi Dobre, se încadrează în categoria amintită, Iaşul îi mai are la dispoziţie doar pe Herghelegiu, Mihnea Firoiu şi portarul Vlad Dani la capitolul under 21. Alte soluţii pentru acoperirea locurilor rezervate jucătorilor tineri sunt apelarea la juniorii care se pregătesc cu echipa mare, stoperul Andu Moisii ori atacantul Mădălin Crenganiş.

Comentarii