Wikipedia îi invită pe ieşeni la un concurs. Fotografiaţi monumentele!

luni, 01 septembrie 2014, 17:38
2 MIN
 Wikipedia îi invită pe ieşeni la un concurs. Fotografiaţi monumentele!
Participanţii vor contribui astfel la „îmbogăţirea enciclopediei online cu informaţii despre cultura şi istoria României“. Imaginile se vor încarcă direct pe Wikimedia Commons până pe 30 septembrie.

Ediţia de anul acesta a concursului Wiki Loves Monuments s-a lansat deja şi va dura până pe 30 septembrie. Astfel, ieşenii care doresc să fotografieze diferite monumente istorice din ţară şi să le trimită sub licenţă liberă la Wikipedia pot să facă acest lucru pentru „a îmbogăţi enciclopedia online cu informaţii despre cultura şi istoria României“, conform organizatorilor.

Aceştia au precizat că anul trecut concursul a fost un succes, fiind înscrişi 140 de participanţi din România, care au trimis 5.000 de fotografii dintre care un juriu ales de către aceştia au selectat zece instantanee la nivel naţional.

„Pentru anul acesta vrem să vă oferim mai mult decât în anii precedenţi. Avem cel mai mare fond de premiere de până acum, iar fotografiile câştigătoare vor participa la o expoziţie prezentată în Bucureşti şi Timişoara“, au susţinut organizatorii.

La concurs şi-au anunţat până în prezent participarea 20 de ţări, cei de la Wiki Loves Monumentes considerând că acesta este cel mai mare concurs de fotografie care a existat vreodată. Imaginile participante se încarcă direct la Wikimedia Commons pentru a putea fi folosite uşor pe Wikipedia. Dacă monumentul nu are încă o imagine în lista monumentelor de pe Wikipedia, puteţi apăsa direct pe legătura “Încarcă poză” din listă.

„Pentru Wikipediştii cu experienţă precum şi pentru începătorii care preferă să scrie articole avem o provocare suplimentară, două secţiuni dedicate în cadrul concursului de scriere, fiecare secţiune fiind premiată cu câte 250 de lei“, au conchis aceştia.

Secţiunile de scriere au ca subiecte ce pot fi abordate tot monumente istorice importante ale României.

Comentarii