De Sănătate

Punem punctul pe știi

Zi tristă la UPU: jumătate de an de la prăbuşirea elicopterului SMURD

sâmbătă, 03 decembrie 2016, 02:51
2 MIN
 Zi tristă la UPU: jumătate de an de la prăbuşirea elicopterului SMURD

Împlinirea a jumătate de an de la tragedia avia­tică în urma căreia şi-au pierdut viaţa patru salvatori din echipa SMURD Iaşi a fost marcată cu tristeţe în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon“. 

Colegii medicului Mihaela Dumea şi ai asistentului Gabriel Sandu au depus flori şi au aprins candele în dreptul fotografiilor celor cu care au lucrat până acum jumătate de an. Cadrele me­dicale din UPU au povestit că încă refuză să creadă că Mihaela şi Gabi nu mai sunt printre ei. „Sunt momente în care spunem «uite, Mihaela trebuie să ştie» sau «lasă, că trebuie să vină Gabi să rezolve, că el ştie să se descurce în astfel de situaţii». Toţi refuzăm să credem că, cel puţin fizic, ei nu mai sunt printre noi“, a arătat prof. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Mihaela Maxim, asistent-şef UPU-SMURD, a povestit că s-a angajat în UPU odată cu asistentul Gabriel Sandu. „Am crescut şi am evoluat aici împreună, ca fraţii. Gabi era un coleg şi un tată model. Un coleg căruia îi plăcea foarte mult activitatea din pre-spital şi un tată care îşi adora fetiţa cu care mergea la balet, la schi, la patinaj. Când m-a anunţat doamna doctor că elicopterul a dispărut de pe radar, am început să-i sun pe toţi şi am sperat că măcar unul îmi va răspunde, dar în zadar“, a relatat Mihaela Maxim. Pe 2 iunie 2016, înainte de accidentul aviatic, medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu, pilotul comandor Doru Gavril şi copilotul comandor Voicu Şocae au efectuat cu succes o altă intervenţie me­dicală în Republica Moldova. Elicopterul SMURD EC 135, cu număr de înmatriculare 347, s-a prăbuşit în Pădurea Haragâş, în timp ce se deplasa spre a doua intervenţie medicală.

 

Comentarii