Ziua imnului, neobservată la Iaşi: doar şoferii au simţit o oră de trafic infernal, în tot Centrul

sâmbătă, 30 iulie 2016, 01:58
2 MIN
 Ziua imnului, neobservată la Iaşi: doar  şoferii au simţit o oră de trafic infernal, în tot Centrul

Ziua Imnului a trecut aproape neobservată atât de ieşeni, cât şi de oficialităţi. Doar aproximativ 50 de ieşeni au asistat la ceremonialul ocazionat de ziua imnului, puţini dintre parlamentari şi-au întrerupt vacanţa pentru a fi prezenţi în faţa Prefecturii, consilierii locali au strălucit prin absenţă, iar dintre consilierii judeţeni au fost prezenţi doar doi.  

Principalele instituţii ad­ministrative au fost reprezentate la vârf, la manifestări fiind prezenţi prefectul Marian Grigoraş, preşe­dintele Consiliului Judeţean, Ma­ricel Popa, dar şi primarul Mihai Chirica. Manifestările de ieri nu au ieşit din tiparul standard. După o rugăciune spusă de preotul garnizoanei, au urmat discursurile oficialilor, niciunul neuitând să men­ţioneze imnul ca simbol al unităţii.

„Cu toţii cred că ne dorim să auzim cât mai des imnul naţional. Imnul este alăturat instinctiv marilor evenimente din istoria unui popor, dar şi reuşitelor din toate domeniile. Tot el menţine o legătură greu de descris între toţi cei care ne-am născut în România şi ne reîn­su­fle­ţeşte patriotismul ori de câte ori ne bucurăm de o mare victorie sportivă. De Ziua Imnului Naţional ne amintim de toţi înaintaşii noştri şi îi omagiem pe cei care, prin sacrificiul lor, au oferit generaţiilor actuale o ţară liberă, suverană şi indepen­dentă. În câteva zile urmează să în­ceapă Jocurile Olimpice de vară, competiţie unde România este reprezentată de o echipă extraordinară de sportivi. În lotul naţional există şi un ieşean, Alin George Moldoveanu, care concurează la proba de tir sportiv. Să îi urăm succes şi fie ca performanţele obţinute de el şi de colegii lui să conducă la intonarea Imnului Naţional al României de cât mai multe ori“, a spus prefectul. Discursurile au fost urmate de interpretarea imnului na­ţional şi de defilarea gărzii de onoare.

Comentarii