De Business

Punem punctul pe știi

Becali isi deschide economat la Iasi

joi, 12 august 2004, 23:00
2 MIN
 Becali isi deschide economat la Iasi

Dupa cinci luni in care nici un pui nu a mai fost taiat in abatoarele „Avicola”, pe poarta fabricii au iesit primele kilograme de carne de pui. Acestea au ajuns in Billa, citeva magazine din Bucuresti si Buzau si in complexele de vinzare Avicola din Iasi. Pentru a-si mari vinzarile, „Avicola” va deschide in Iasi si un economat cu carne de pui si oua. In ultimele doua luni, la „Avicola Iasi” au fost crescuti 650.000 de pui si au fost sacrificati 250.000 de pui. Marfa a fost vinduta supermarketurilor Billa din Iasi si din Moldova, si unor magazine din Bucuresti. „Din 15 iulie am inceput sa taiem primii pui si sa reluam activitatea de productie. Pina la sfirsitul anului acesta vom produce aproximativ 2.500 de tone de carne de pui. Deocamdata ducem negocieri cu cei de la «Metro» pentru a lua pui de la noi” – a spus Valentin Ciurel, director general „Avicola” Iasi. Pentru a reusi sa vinda o mare parte din puii crescuti in ferma, cei de la „Avicola” vor sa deschida un economat cu carne de pui si oua. „Deja am vorbit cu primarul, prefectul si presedintele de la consiliul judetean pentru a cere un loc pentru magazin. Ni s-a promit un spatiu fie in zona Alexandru, fie in Tudor Vladimirescu. In acest magazin vom vinde carne de pui cu un pret net inferior pretului pietei” – a spus Valentin Ciurel. Pe primele sase luni firma ieseana a realizat o cifra de afaceri de 62 miliarde de lei si a obtinut un profit de 500 de milioane de lei. La inceputul anului firma a fost preluata de Gigi Becali de la bacauanul Florinel Camara. (Cristina STOIAN)

Comentarii