Alegerea unei podele ecologice

Subtitlu

miercuri, 03 septembrie 2008, 17:52
2 MIN
 Alegerea unei podele ecologice

Daca va imaginati ca a pasi ecologic inseamna a calca pe piatra rece, lina gri aspra si buget pe rosu, nu mai este cazul. Astazi, alegerile pentru podeaua ecologica inseamna preturi competitive, culori variate si suprafete diferite de la linoleum natural fi pina la pluta calda, toate fiind alegeri recomandate pentru pastrarea sanatatii. 

1. Bambus. Indicat pentru: dormitoare, bucatarii, living. Beneficii: bambusul se maturizeaza in mai putin de 5 ani, deci podeaua din aceasta planta rapid crescatoare dar rezistenta solicita resurse minime. Este des intilnit in varianta caramel si nuante de galben, poate fi folosit pentru orice spatiu pentru care ati folosi lemnul natural si rezista la fel de mult ca acesta.

2.Pluta. Indicat pentru: sufragerii, living. Beneficii: este rezistenta la mucegaiuri si foc iar structura sa celulara deosebita amortizeaza sunetele, are o atingere placuta la picioare si permite recuperarea rapida a urmelor cauzate de tocuri inalte sau mobilier greu. In general necesita resurse minime si este foarte durabila (o podea corect intretinuta poate dura 40 de ani si mai mult). Cautati placi cu adezive non-toxice precum ceara de carnauba. Apa statuta poate cauza stricaciuni, asa ca alegeti alt tip de podea pentru demisoluri si bai. Fiind un izolator natural nu trebuie folosita daca aveti incalzire prin podea.

3. Podeaua de lemn. Podeaua naturala de lemn ofera avantaje semnificative de la cresterea valorii imobiliare, beneficii hipoalergenice pina la un sentiment al permanentei dat de aspectul lemnului.

4. Mocheta din fibre naturale. Indicata pentru: dormitor, scari, living. Beneficii: fibrele din nuca de cocos, fibra de iuta, sisal, care ofera o alternativa nontoxica la mochetele sintetice. Pentru arii largi alegeti mochete modular, astfel incit inlocuirea sa fie realizata cu usurinta.

5. Linoleum natural. Indicat pentru: bucatarii, bai. Beneficii : imitatiile de vinil se regasesc tot sub denumirea de linoleum, dar linoleum-ul natural este realizat din materiale pe baza de plante (ulei de in, rasina de pin si pudra de pluta). Linoleum-ul solicita procesare minima si rezista de 2-3 ori mai mult decit vinyl-ul, pina la 40 de ani. Este rezistent la pete, usor de curatat si are calitati antimicrobiale.

Comentarii