Compania „Alex” va construi un bloc cu 41 de apartamente in Cantemir

Subtitlu

miercuri, 01 octombrie 2008, 18:15
3 MIN
 Compania „Alex” va construi un bloc cu 41 de apartamente in Cantemir

Oferta tirgului – 2.000 de locuinte noi in Iasi

Tirgul de oferte imobiliare a scos la vinzare saptamina trecuta aproximativ 2.000 de locuinte noi in mai multe ansambluri rezidentiale din Iasi. "Imobiliaris" a reunit la Sala Polivalenta peste 40 de expozanti, majoritatea acestora fiind reprezentanti ai unor dezvoltatori locali de proiecte de case si apartamente, la care se adauga institutii financiare si companii de intermediere imobiliara.

Evenimentul a fost organizat de Camera de Comert si Industrie Iasi, in parteneriat cu Asociatia Centrul European de Resurse si Consultanta (CERC), alaturi de Centrul Tinerilor Antreprenori Chisinau. Proiectul a fost finantat in cadrul unui program PHARE de Vecinatate Romania – Republica Moldova.

"Proiectul a avut ca scop accelerarea dezvoltarii durabile a economiei si afacerilor in regiunea transfrontaliera prin cooperarea intre institutiile care sprijina sau sustin sectorul economic, prin intensificarea cooperarii economice dintre mediul de afaceri din Romania si cel din Republica Moldova", a declarat Daniel Rata, presedintele asociatiei CERC.

Trebuie mentionat faptul ca ansamblurile rezidentiale prezentate in cadrul tirgului se afla in prezent in diverse stadii de executie a lucrarilor, unele fiind deocamdata in faza de autorizare, iar altele in curs de finalizare.

Proiectul va fi finalizat in 2010

Unul dintre proiectele imobiliare care a atras atentia vizitatorilor urmeaza sa fie prezentat in detaliu in rindurile care urmeaza. Acesta va fi construit de Compania pentru Constructii "Alex" SRL, pe Soseaua Nationala, nr. 37, in apropierea cladirii ce este cunoscuta sub numele Piramida lui Dubet.

Blocul cu doua tronsoane va ocupa o suprafata totala desfasurata de peste 6.700 de metri patrati si va numara la final 41 de apartamente de la una pina la patru camere. Acestea vor fi dispuse pe un regim de inaltime de 5 pina la 11 etaje.

"Cladirea este destinata in exclusivitate locuintelor si este dezvoltata pe doua subsoluri care au in componenta spatii de parcare si boxe pentru toti locatarii imobilului. De la etajul 1 pina la 5 vor fi cite cinci apartamente pe nivel, apoi urmeaza o terasa, iar de la etajul 6 la 11 sint cite trei apartamente pe nivel. La ultimul nivel este un penthouse cu o terasa imensa", a declarat inginerul Liliean Lazar de la compania pentru constructii "Alex". Acesta a mai precizat ca termenul de finalizare a lucrarilor este estimat pentru luna septembrie a anului 2010, in prezent, proiectul aflindu-se in faza de autorizare a constructiei.

Dupa cum sustin dezvoltatorii proiectului imobiliar, apartamentele cu o camera vor beneficia de suprafete utile cuprinse intre aproximativ 50 si 56 metri patrati, la care se adauga suprafete generoase pentru boxe si terase. La doua camere, suprafata utila a locuintei variaza intre 60-77 metri patrati, in timp ce la trei camere suprafata utila se ridica la 88-95 metri patrati. Penthouse-ul de patru camere dispune de o suprafata de 190 metri patrati. "Nu stiu exact deocamdata costurile finale de vinzare insa am estimat pretul undeva la 1.500 de euro pe metru patrat de suprafata utila, exclusiv TVA", a specificat inginerul Liliean Lazar.

Persoanele care doresc sa intre in posesia unei locuinte in noul ansamblu rezidential vor avea de parcurs mai multi pasi. Astfel, la rezervare vor achita suma de 1.000 euro, urmind ca la semnarea promisiunii de vinzare sa achite 20% din valoarea totala a contractului, mai putin avansul platit initial.

Ulterior, adica atunci cind se trece la executia subsolurilor, beneficiarii vor plati inca 20%, iar cind se ajunge la structura de rezistenta a etajului contractat alte 20 de procente. Locatarii vor achita inca 20% la executia finisajelor interioare, iar restul de bani vor fi platiti la predarea cheilor. "Pretul unui loc de parcare variaza intre 10-12.000 euro, fara TVA, daca este situat in suprateran, respectiv in subteran", a concluzionat inginerul Liliean Lazar.

Comentarii