Curatenia in bucatarie

Subtitlu

miercuri, 08 octombrie 2008, 17:51
2 MIN
 Curatenia in bucatarie

Aragazul

Stergeti aragazul dupa fiecare intrebuintare; petele, in special cele de grasime, sint greu de indepartat dupa ce s-au uscat. Spalati zonele de sticla cu un burete destinat tigailor non-adezive; frecati usor resturile de mincare cu o lama de ras.

Spalati arzatoarele de gaz cu lichid de vase o data pe saptamina si verificati daca pot fi spalate la masina de spalat vase. Pentru arzatoarele electrice folositi un burete umezit. Daca ramin totusi resturi, aprindeti arzatoarele la maxim si lasati-le aprinse pina ard toate aceste resturi.

Scoateti periodic butoanele de la aprinzatoare si spalati-le in chiuveta cu un detergent mai slab si apa calduta; evitati sa folositi produse de curatat cu amoniac sau prea abrazive, care ar putea sterge si marcatoarele. Uscati bine butoanele inainte de a le pune la loc.

Cuptorul

Inmuiati gratarele in apa calduta, cu sapun, pentru mai multe ore, in chiuveta sau in cada. Frecati cu un burete abraziv, clatiti si stergeti. Curatati temeinic cuptorul o data la citeva luni, sau daca fumega atunci cind il folositi. Pentru cuptoarele cu autocuratare, scoateti gratarele si selectati apoi optiunea de autocuratare. Dupa ce ciclul de de curatare s-a oprit, indepartati resturile ramase cu o cirpa uscata. Pentru celelalte tipuri de cuptoare faceti o pasta din trei parti de bicarbonat de sodiu, un sfert de cana de sare si un sfert cana de apa si imprastiati-o in cuptor (evitati metalul descoperit si astupati aerisirile cu folii); lasati peste noapte. Indepartati cu o spatula de plastic si apoi stergeti cu o cirpa uscata.

Hota

Stergeti hota la exterior cu apa fierbinte si sapun, cu o cirpa moale, o data pe saptamina; clatiti cu o cirpa curata si uscati. Pentru tipurile de aluminiu, folositi solutie tip spray speciala pentru acest material. Indepartati filtrul o data pe luna si inmuiati-l in solutie de apa fierbinte cu detergent lichid.

Comentarii