In functie de ce criterii alegem un juicer?

Subtitlu

miercuri, 21 februarie 2007, 16:35
1 MIN
 In functie de ce criterii alegem un juicer?

Trebuie sa alegeti aparatul in functie de modul in care intentionati sa il folositi. Pe piata se intilnesc foarte multe modele, iar unele sint mai indicate decit altele pentru a obtine un anume tip de suc. Nu exista aparatul „perfect" care va face toate operatiunile la aceeasi calitate. Astfel incit trebuie sa va evaluati nevoile inainte de a cumpara un asemenea aparat si sa luati in calcul mai multi factori:

* Usurinta curatarii

* Nivelul zgomotului

* Viteza 

* Garantia

* Tipul de produs pe care doriti sa il transformati in suc

Unul din motivele penru care nu exista aparatul perfect este acela ca fructele si legumele au proprietati diferite. O metoda care va functiona la una este posibil sa nu mearga la cealalta. Fructele sint moi si reclama o metoda blinda de prelucrare. Merele, perele, pepenii, cantalupii, ananasul pot fi curatate sau nu. Citricele, precum portocalele, grapefruit-urile, tangerinele, au o pielita amaruie, contin o serie de substante indigeste, si reclama curatarea de coaja dar pastrarea zonei albicioase bogate in substante nutritive.

Vegetalele, datorita fibrelor, solicita o metoda mai agresiva decit cea a fructelor. Datorita continutului scazut de acid, este recomandat ca sucul acestora sa fie consumat in decurs de 15′ de la preparare, deoarece s-a demonstrat ca activitatea enzimatica la un suc vechi de 30′ este la jumatate decit in sucul proaspat. Atunci cind sucul de mere sau de morcovi este de culoare maro inseamna ca s-a oxidat.

Comentarii