Organizarea bucatariei

Subtitlu

miercuri, 28 ianuarie 2009, 17:27
2 MIN
 Organizarea bucatariei

Pentru a-ti simplifica viata si pentru a economisi timp si energie tineti cont de citeva sfaturi:

– curatati periodic blaturile mobilierului de bucatarie si debarasati-le de articolele pe care le folositi foarte rar/ o data pe saptamina;

– pastrati in bucatarie, la vedere, maximum 2 carti de gatit (cele pe care le folositi cel mai des) si puneti-le pe celelalte intr-un dulap inchis;

– depozitati oalele si tigaile intr-un raft aflat dedesubtul cuptorului sau linga acesta (pentru acces rapid). Pentru a economisi spatiul cea mai buna varianta ar fi aceea de a monta un stativ care sa porneasca din tavanul incaperii, de care sa agatati aceste instrumente;

– obiectele vechi sau cele pe care le folositi foarte rar puneti-le in debara. Organizati debaraua astfel incit obiectele de care credeti ca veti avea nevoie mai des sa fie aflate la vedere si sa poata fi usor de "recuperat"; cel mai simplu ar fi sa depozitati aceste obiecte in cutii separate si sa le organizati pe categorii;

– pastrati pastele, cerealele, orezul si alte alimente uscate in recipiente din plastic, pe care sa prindeti etichete cu denumirea fiecaruia;

– in ceea ce priveste frigiderul, pentru o buna organizare, cel mai bine ar fi sa depozitati produsele astfel incit pe fiecare sertar al acestuia sa se afle o singura categorie de produse. Folositi, de exemplu, raftul de sus pentru bauturi, raftul de jos pentru alimente marunte, depozitati produsele alimentare voluminoase in sertare, iar condimentele in usa frigiderului. Dedicati o zi in care sa faci curatenie in frigider: aruncati alimentele expirate sau stricate. Ginditi-va sa curatati frigiderul in aceeasi zi in care mergeti la aprozar;

– suporturile de condimente aranjati-le pe sortimente si puneti-le pe cele mai utilizate pe rindul din fata al dulapului – in cazul in care aveti un sertar/ scrin in apropierea aragazului depozitati acolo toate borcanele/ sticlele mici care contin condimentele pe care le utilizati frecvent; nu uitati sa schimbati aceste condimente o data la 6 luni, termen dupa care ele se invechesc; 

– tineti sacii de gunoi linga lada in care depozitati gunoiul, astfel incit sa va fie mai usor sa-i schimbati.

Comentarii