2700 de elevi s-au inscris la Centrul de Excelenta

miercuri, 06 octombrie 2010, 15:50
1 MIN
 2700 de elevi s-au inscris la Centrul de Excelenta

In anul scolar 2009-2010, 11 elevi de la colegiile National, "C. Negruzzi" si "E. Racovita" care au frecventat orele din cadrul CEX au obtinut medalii si mentiuni la olimpiadele internationale de chimie, fizica, stiinte, matematica si filosofie.

Anul trecut, s-au intors cu premii de la olimpiadele europene si internationale Tudor Giurgica, Ana Maria Istrate, Tudor Balan, Nicolae Crainic, Ioana Zamfir, Andreea Scoban, Irina Horodinca, Diana Avadanii, Florina Toma, Andrei Piroi si Alina Secarescu.

Pentru acest an scolar s-au inregistrat peste 2700 de inscrieri ale elevilor la cele 12 discipline din cadrul CEX (matematica, fizica, chimie, informatica, biologie, geografie, limba romana, limbile engleza, franceza, germana, istorie si filosofie).

Orele vor fi sustinute de peste 170 de profesori de la colegiile si liceele iesene.

"Tinerii capabili de performante trebuie priviti ca o avutie nationala, cu nevoi specifice de instruire pe durata scolarizarii. Este esentiala formarea convingerii ca pasiunea si preocuparile acestor tineri se bucura de aprecierea si respectul societatii", a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului Scolar, Sabina Manea.

 

Comentarii