4800 de elevi solicita ajutorul pentru calculator

marți, 07 aprilie 2009, 17:10
1 MIN
 4800 de elevi solicita ajutorul pentru calculator

Potrivit calendarului, urmeaza ca toate aceste dosare sa fie analizate din punct de vedere al elegibilitatii pina pe 17 aprilie in scoli.

Programul "Euro 200" se adreseaza scolarilor din invatamintul de stat care provin din familii al caror venit brut lunar nu depaseste 150 lei. Cuantumul bonului valoric reprezinta echivalentul in lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de BNR pentru ultima zi a lunii precedente achizitiei. Pentru a nu fi folosite bonurile valorice care s-au anulat anul trecut, cele din acest an vor avea o alta culoare.

"Numai un membru al familiei poate beneficia de acest bon si numai o singura data", a completat Sabina Manea, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Scolar Judetean.

Elevii trebuie sa achizitioneze calculatorul in termen de 30 de zile de la primirea bonului. Lista beneficiarilor va fi afisata pe site-ul Ministerului Educatiei, pe 2 mai.

Anul trecut a fost un numar record de solicitanti, nu mai putin de 5.300, dintre care 4.025 au fost beneficiari ai Programului "Euro 200".

Comentarii