„Cuza“ se bate in instanta pentru mai multe locuri, UTI se plinge ca a primit prea multe

joi, 12 iulie 2007, 18:16
2 MIN
 „Cuza“ se bate in instanta pentru mai multe locuri, UTI se plinge ca a primit prea multe

Practic, in politica sa de ajutorare a universitatilor tehnice, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a uitat ca ele nu au capacitatea de acoperi toate locurile subventionate pe care le-a alocat acestora, tocmai din cauza unui numar redus de studenti care se indreapta spre astfel de universitati.

In aceasta situatie, sesiunea de admitere la studiile de master din acest an provoaca mari emotii conducerii de la Universitatea Tehnica, aproape convinsa ca nu va reusi sa ocupe toate locurile care le-au fost aprobate.

„Anul trecut am avut 600 de locuri subventionate pentru master, pe care le-am ocupat intr-un final, insa cu greu. Anul acesta, am primit 900, deci va fi mult mai greu, si nu stiu daca vom reusi sa le ocupam pe toate", a declarat prof.dr. Mircea Cozminca, prorector pentru strategia universitara in cadrul Universitatii Tehnice.

Potrivit conducerii institutiei, numarul mic de candidati care se prezinta la admiterea de la master nu se datoreaza atractivitatii scazute a universitatii, ci, dimpotriva, capacitatii acesteia de a asigura un loc de munca absolventilor imediat dupa finalizarea studiilor de licenta. Astfel, in conditiile in care cei mai multi isi gasesc un loc de munca bine platit doar cu diploma de licenta, studiile de master isi pierd importanta.

„Jumatate din absolventii nostri isi gasesc un loc de munca foarte bun imediat dupa absolvire. Ce nevoie mai au de master in aceste conditii? De altfel, firmele de profil tehnic nici nu solicita asa ceva, pentru ca experienta practica este cea mai importanta pentru ele. Astfel, diploma de master chiar nu mai este asa de importanta, iar studentii nu mai sint atit de dornici sa urmeze astfel de studii", a mai precizat prorectorul Mircea Cozminca. Emotiile pentru Universitatea Tehnica incep luni, 16 iulie, cind se da startul sesiunii de vara a admiterii.

Comentarii