Scoala privata a Mitropoliei va functiona in fostul sediul al TVR

marți, 13 aprilie 2010, 16:27
3 MIN
 Scoala privata a Mitropoliei va functiona in fostul sediul al TVR

Mitropolia Moldovei si Bucovinei face inscrieri pentru clasa I. De la 15 septembrie, sub patronajul Mitropoliei iesene se va deschide la Iasi prima clasa de elevi din cadrul Scolii "Varlaam Mitropolitul" ce va functiona in fostul sediu al TVR din Copou, cladire aflata in proprietatea institutiei de culte.

Parintii sint invitati sa-si educe copiii intr-un sistem interactiv, unde sala de clasa este construita pe 3 dimensiuni – invatare, joaca si spatiu verde. Taxa este de 700 de lei/luna, ce asigura scolarizare, doua gustari plus masa de prinz si materiale didactice, programul zilnic fiind de dimineata pina la ora 17.

Luni se face prezentarea

Incepind de lunea viitoare, pentru trei zile, parintii pot participa la "Zilele Deschise" organizate de viitoarea institutie de invatamint, pentru prezentarea scolii si inscrierea copiilor in clasa I.

In prezent, sub ocrotirea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei functioneaza doua gradinite, tot in regim privat, astfel ca noua scoala va fi dezvoltarea parcursului educativ in prima faza pentru clasele primare, urmind ca treptat scoala sa cuprinda si ciclul gimnazial respectiv liceal.

"De la 15 septembrie va fi o singura clasa I ce va reuni 20 de elevi, asa presupune procesul de autorizare. Aici vor preda doua invatatoare", a spus parintele Hrisostom Radasanu, consilier al Mitropoliei pe sectorul Invatamint.

Noua scoala se doreste a fi un cadru interactiv pentru deprinderea invataturilor crestine, in contextul culturii si civilizatiei contemporane.

In mod particular, Scoala "Varlaam Mitropolitul" isi propune sa creeze un parteneriat real intre scoala, familie si biserica. Ca strategie didactica, vor fi folosite atit metode traditionale de predare, cit si altele moderne, interactive. De exemplu, chiar sala de clasa este realizata pe trei dimensiuni, cea de invatare, cu banci, tabla, cea de joaca, cu scaunele, spatiu de joaca, si zona verde, reprezentata fie de plante ori de pestisorii din mijlocul clasei.

Aici vor fi "predate", pe linga disciplinele obisnuite, notiuni ce educa constiinta de sine, autocontrolul, motivatia, empatia sau aptitudinile sociale.

Copiii vor fi ajutati sa isi descopere talentele individuale

Programul micutilor va fi de dimineata de la ora 8 pina la orele 16-17. Mai exact, scoala este constituita pe regimul after-school. "Metodele scolii ii ajuta sa isi descopere talentele unice individuale si sa le dezvolte catre implinirea potentialului propriu si conturarea unui om complet: minte, trup si suflet. Fiecare copil este un geniu, dar trebuie ajutat sa descopere harurile lui Dumnezeu", a spus parintele Hrisostom.

Admiterea elevilor va fi realizata in urma unui interviu la care vor participa atit elevii, cit si parintii lor. "Elevii vor fi admisi si in functie de disponibilitatea parintilor. Nu planteaza un copil in scoala si atit. Trebuie sa se implice si ei in educatia si formarea copiilor lor", a mai explicat el.

De pe 19 pina pe 21 aprilie, parintii sint invitati la viitorul sediu al scolii din strada Lascar Catargi nr. 33. De asemenea, informatii pot obtine si la numarul de telefon 0727.377.334.

"In aceasta perioada se vor face inscrieri pentru examenul de selectie, ce va fi organizat pina la sfirsitul lunii aprilie. Elevii trebuie sa fi parcurs toate etapele pregatitoare pina la clasa I. Va fi practic un interviu unde vor participa atit elevii, cit si parintii", a mai spus parintele Hrisostom.

Comentarii