Topul facultatilor de la „Cuza” in functie de reusita absolventilor la angajare

vineri, 03 noiembrie 2006, 20:00
2 MIN
 Topul facultatilor de la „Cuza” in functie de reusita absolventilor la angajare

„Am facut un studiu asupra absolventilor din 2004 care au venit sa isi ridice diploma de licenta. Din totalul de 4.864 de absolventi s-au prezentat 1.546, iar pe baza raspunsurilor date de acestia am putut stabili care este rata de angajare, una foarte optimista zicem noi: 68,4%. Asta in conditiile in care nu au fost chestionati toti”, a declarat rectorul Universitatii „Al.I. Cuza”, prof.dr. Dumitru Oprea.
Cea mai mare rata de angajare obtinuta astfel este la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, unde 86,9% dintre absolventii chestionati au obtinut deja un loc de munca. Ea este urmata de Facultatea de Informatica, cu 79,2% dintre absolventi angajati, de Economie – 77,7% si Teologie ortodoxa – 75%. De cealalta parte, cei mai multi someri absolventi provin de la Facultatea de Drept, cu doar 40,2% dintre absolventii incadrati pe piata muncii.
„Cei care au ales Dreptul pentru viitorul lor profesional prefera se pare sa se dedice mai intii studiului, chiar daca necesita o perioada mai lunga. Cei care tintesc la posturi inalte au mai mult de studiat si prefera sa mai astepte. Pentru ei, asteptarea chiar merita”, considera rectorul Dumitru Oprea.
La Sport, majoritatea lucreaza din timpul facultatii
O parte importanta dintre studenti aleg sa isi continue studiile superioare in tara optind pentru masterate sau studii postuniversitare. Cei mai multi absolventi care au facut aceasta alegere, circa 22%, provin de la Facultatea de Filosofie si Litere – 17,9%, iar cei mai putini de la Educatie fizica (5,7%) si Informatica (7%). In mod surprinzator, multi dintre absolventi nu mai asteapta diploma de licenta pentru a se angaja.
Conform unui alt studiu efectuat de Universitatea „Cuza”, de aceasta data pe absolventii din acest an, aproape 30% dintre studenti se angajeaza inca din timpul facultatii. Campioana la acest capitol este Facultatea de Educatiei Fizica si Sport, unde 58% dintre absolventi sustin ca au lucrat in timpul facultatii. Facultatea de Informatica a avut si ea 46% dintre studenti angajati inca din timpul studiilor, iar Facultatea de Filosofie 43%.
La polul opus, facultatile cu cel mai mic procent de absolventi angajati inca din timpul facultatii sint facultatile de Teologie romano-catolica – 7%, Drept – 14% si Geografie-Geologie – 15%.

Comentarii