3000$ pe capul asasinului

sâmbătă, 19 februarie 2000, 00:00
2 MIN
 3000$ pe capul asasinului

Dupa citeva zile de cautari febrile, timp in care politistii bacauani au analizat zeci de piste care sa conduca la prinderea asasinilor lui Florin Ilisei, 20 de ani, taximetrist la CCB, anchetatorii au ajuns la concluzia ca este cazul sa ceara sprijinul comunitatii pentru ca dosarul sa fie finalizat cit mai curind. Ieri, conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Bacau a decis sa ofere o recompensa de 3.000 de dolari (aproximativ 60 de milioane de lei), oricarei persoane care poate da vreun indiciu care sa duca la prinderea criminalilor. Zi si noapte, bacauanii pot suna la doua numere speciale – 12.73.47 si 11.99.30- unde un politist va prelua si va tria mesajele. Toate informatiile sint confidentiale.
Aceasta este doar o varianta prin care anchetatorii incearca sa dea de urma ucigasilor, deoarece in acest moment sint studiate alte citeva piste, care nu exclud varianta unui ucigas platit sau chiar a unui incident banal, care a degenerat in crima odioasa. Nu exclusa nici varianta ca sa existe o legatura intre impuscarea luna trecuta a patronului bacauan Ion Plesuvu, caruia atacatorii ii furasera citeva milioane de lei. Mai ales ca ambele cartuse folosite sint de calibrul 9 milimetri. Raspunsul oficial in legatura cu aceasta legatura va fi data insa dupa rezultatul testelor balistice efectuate in laboratoarele IGP si care vor stabili cu certitudine daca este sau nu vorba despre aceeasi arma criminala.
Mentionam ca acesta este cel de-al doilea caz din istoria politiei bacauane in care se apeleaza la un fond de rezerva pentru acordarea unei recompense, dupa ce, acum trei ani, politia a pus pe capul lui Gheorghe Mogildea o recompensa de un milion de lei. Mogildea era cautat pentru ca-si omorise nevasta si o ingropase intr-o padure. Deoarece atunci politistii au fost cei care l-au descoperit pe criminal, recompensa nu a mai fost acordata. (Florin CRACIUN)

Comentarii