Alerta de gradul zero in alimentatia publica

miercuri, 31 octombrie 2001, 00:00
1 MIN
 Alerta de gradul zero in alimentatia publica

Directia Sanitara Veterinara Bacau a luat, de urgenta, masuri de prevenire a infectiei in masa cu salmonella. Masura a fost impusa dupa situatia constatata in judetele Botosani si Suceava, unde 300 de copii si adulti au suferit toxiinfectii alimentare, dupa ce au consumat produse provenite dintr-un laborator de cofetarie. "S-a trasat sarcina medicilor veterinari din Serviciul de igiena si control alimentar de a supraveghea activitatea din laboratoarele de cofetarie din tot judetul Bacau si de a urmari toate aspectele care pot duce la imbolnaviri" – ne-a declarat directorul Directiei Sanitare Veterinare Bacau, Florin Velisar. Inspectorii DSV vor controla, in special, carnetele de sanatate si conditiile de igiena din unitatile de alimentatie publica si din laboratoarele acestora, indiferent de profilul lor. Controalele vor fi intetite in unitatile si in locurile care prezinta riscuri crescute de imbolnavire a populatiei. Aceste controale au si inceput – a precizat Florin Velisar -, in toate unitatile care proceseaza si comercializeaza produse de origine animala. Perioada de verificare a acestor unitati este nedefinita in timp. Florin Velisar spune ca vor fi luate masuri drastice acolo unde va fi cazul, iar vinovatii vor fi pasibili de amenzi cuprinse intre 500.000 si 10 milioane de lei, pe linga ridicarea autorizatiilor de functionare si inchiderea unitatilor alimentare gasite in culpa. (Petru DONE)

Comentarii