S-a scumpit carnea

miercuri, 06 decembrie 2000, 00:00
1 MIN
 S-a scumpit carnea

Incepind de ieri, carnea de porc s-a scumpit cu 5.000 de lei. Macelarii din hala de carne a municipiului Botosani au precizat ca au decis sa majoreze preturile din cauza crescatorilor de animale care in momentul de fata vind kilogramul de porc in viu mai scump. Daca la inceputul saptaminii trecute porcul in viu se vindea cu 24-25 de mii kilogramul in prezent, spun acestia, nu poate fi achizitionat cu preturi sub 30 de mii kilogramul. De saptamina trecuta s-au scumpit si ouale desfacute de Avicola. Un ou costa cu 300 de lei mai mult, in cursul saptaminii trecute ajungind la 2.200 lei. Dupa parerea producatorilor particulari in cursul acestei saptamini vor suferi modificari de pret si produsele lactate, care se vor scumpi cu aproximativ 10%. Deocamdata nu au intervenit modificari de pret in ceea ce priveste zaharul, uleiul, orezul si faina. (D.V)

Comentarii