Japonezii s-au tinut de cuvint

vineri, 23 februarie 2001, 00:00
2 MIN
 Japonezii s-au tinut de cuvint

Potrivit angajamentului luat in fata autoritatilor locale brailene, pe 15 februarie specialistii firmei nipone Itochu au trimis acestora studiul de fezabilitate pentru construirea podului peste Dunare, ce urmeaza a fi amplasat intre Braila si Galati. Dupa un studiu amanuntit al materialului, Consiliul Judetean Braila a facut citeva observatii. CJ este de acord cu varianta propusa de niponi, respectiv pod suspendat, cu doi piloni amplasati pe ambele maluri ale fluviului.
Constructia podului, ce va avea o lungime totala de 18 km, incepe din zona benzinariei BraiNita de pe soseaua Focsani, pina in localitatea Jijila, judetul Tulcea.
In acceptiunea CJ, studiul nipon va trebui sa cuprinda mai explicit trecerea in Insula Mare a Brailei. Totodata, se apreciaza ca, prin suprapunerea unor activitati, se poate scurta cu mult timpul de executie a podului, perioada prevazuta in studiu fiind de trei ani (2003-2006). Alta observatie vizeaza asa numitul fond de rezerva la nivelul a 20 de milioane de dolari, considerat a fi prea mare pentru o lucrare ce se ridica la aproximativ 300 milioane de dolari.
In plus, CJ solicita o detaliere a categoriilor de specialisti care vor lucra la proiectarea si executia podului, precum si precizari in legatura cu modul in care diverse firme, diverse autoritati vor fi implicate in realizarea proiectului.
"O delegatie condusa de vicepresedintele Adrian Scutaru s-a deplasat in judetele Tulcea si Galati pentru a prezenta observatiile noastre autoritatilor locale din localitatile respective. Observatiile noastre si ale lor vor face obiectul unei note comune pe care o vom trimite firmei Itochu. Varianta finala a studiului de fezabilitate va fi gata in primele zile ale lunii martie", ne-a declarat Aurel Simionescu, presedintele CJ Braila. (Mircea CIUCASU)

Comentarii