Nimeni nu a gresit in cazul batrinului decedat in curtea Spitalului „Parhon”

vineri, 11 noiembrie 2011, 00:11
3 MIN
 Nimeni nu a gresit in cazul batrinului decedat in curtea Spitalului „Parhon”

Echipajele Serviciului Judetean de Ambulanta nu pot fi acuzate de neinterventie in cazul ieseanului de 76 de ani care a murit in curtea Spitalului "Parhon". Aceasta este concluzia anchetei interne ce s-a desfasurat la Serviciul Judetean de Ambulanta (SAJ). "Culpa medicala am exclus-o pentru ca nu avem probe reale, nu exista un film video care sa arate exact ce s-a intimplat. Culpa morala imputata a fost infirmata de catre echipaje", a mentionat dr. Radu Calistru, director medical al Serviciului Judetean de Ambulanta. Seful Spitalului "Parhon", prof.dr. Adrian Covic a apreciat in urma cu doua zile ca angajatii Ambulantei s-au comportat necorespunzator in cazul batrinului. "Daca pacientul a stat mai mult timp in curte, si probabil ca a stat, atunci cei de la Ambulanta s-au comportat ciineste", a spus Covic.

Calistru a adaugat ca unul din echipaje a intervenit pentru a-l ajuta pe barbat. "Membrii celor doua echipaje ale noastre erau acolo pentru a preda pacienti. Mai aveam un echipaj in spatele spitalului care prelua un pacient. Pentru ca asistenta dintr-unul din echipajele din fata era in spital cu pacientul, soferul s-a aplecat asupra omului, a vazut ca ii este rau, asa ca a mers in spital sa ceara o targa pentru a-l putea transporta in Unitatea de Primire Urgente, dupa cum a declarat soferul. In acel moment, cei din spital veneau deja cu o targa. Deci s-a infirmat neacordarea de prim ajutor sau de atentie, dar ancheta ramine deschisa daca apar probe", a continuat dr. Radu Calistru. Medicul a mentionat ca nu poate spune daca ieseanul care a murit trebuia sau nu sa fie transportat cu o ambulanta de la un spital la altul. "Folosim echipaje pentru transportul pacientului la externare, insa in acest caz nu am fost solicitati de catre reprezentantii spitalului, conform protocolului. Medicul este cel care decide daca pacientul are sau nu nevoie de o ambulanta la externare", a mai spus dr. Calistru.

Pe de alta parte, conducerea Spitalului "Sf. Spiridon" sustine ca externarea a fost facuta corect si ca nu se impunea transportul cu ambulanta catre celalalt spital. "Barbatul fusese internat cu dureri intense la piciorul sting care era si extrem de umflat, fiindu-i pus diagnosticul de tromboflebita profunda. Pentru acest diagnostic a fost internat si tratat. La externare starea era ameliorata, piciorul fiind dezumflat. Nu mai prezenta dureri la nivelul piciorului", a declarat conf.dr. Camelia Bogdanici, directorul medical al Spitalului "Sf. Spiridon". La externare, pacientului i s-a recomandat sa consulte si un serviciu urologic pentru ca mai multe analize aratau probleme la nivelul aparatului urinar. "Daca era nevoie sa mearga la Spitalul «Parhon» in acel moment, n-ar fi fost externat, ci ar fi fost transferat cu ambulanta, dar la Spitalul «Parhon» putea sa se duca oricind", a mai spus medicul. Gheorghe Rosu, din localitatea ieseana Vladeni, a murit luni la scurt timp dupa ce a fost externat de la Spitalul "Sf. Spiridon", imediat dupa ce a coborit dintr-un taxi in curtea Spitalului "Parhon". Necropsia efectuata a aratat ca barbatul a murit de embolie pulmonara masiva si ca suferea de cancer de vezica urinara.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii