Semn dumnezeiesc la Simionesti

joi, 23 februarie 2006, 20:04
2 MIN
 Semn dumnezeiesc la Simionesti

In satul Simionesti, din comuna Cordun, apare, dupa patru ani, un nou semn venit de la Dumnezeu. De data aceasta, alesul este Vasile Ciubotaru, in virsta de 54 de ani. Pentru ca i se terminasera lemnele din batatura, sateanul cumpara, din putinii bani pe care ii are, o caruta de lemne pe care sa o foloseasca pentru zilele friguroase care au mai ramas. Nu mica i-a fost mirarea cind, vrind sa despice o bucata de lemn, unul dintre vecinii care-l ajutau la taiatul lemnelor zareste semnul crucii incrustat in bucata de lemn. Vasile Ciubotaru este un om cu frica lui Dumnezeu, dar nu merge cu regularitate la biserica. Semnul dumnezeiesc aparut in curtea sa l-a determinat pe Vasile sa se apropie cu mai multa incredere de biserica. Oamenii locului nu au stiut cum sa interpreteze semnul si, de aceea, au apelat la preotul bisericii. „Aceste semne divine aparute in satul Simionesti pot avea o dubla semnificatie. Pe de o parte, sa ne intareasca in credinta, si sa readuca pe drumul cel drept pe cei rataciti, pe de alta parte”, spune preotul Vasile Romeo Trofin, parohul bisericii.
Toata lumea a fost impresionata nu numai de acuratetea semnului divin din bucata de lemn, ci, mai ales, de repetarea acestui semn la aproape patru ani, moment care a adus atunci in pelerinaj mii de oameni curiosi sa vada minunea din lemn. Daca in anul 2002 sateanca Elena Dinu Enache gaseste semnul crucii intr-o bucata de lemn tocmai in data de 10 septembrie, cu patru zile inainte ca credinciosii ortodoxi sa sarbatoreasca Ziua Crucii, anul acesta semnul divin apare cu citeva zile inainte de intrarea in Postul Mare, al Invierii Domnului. „Satul Simionesti este mic, cu copii putini si cu o pondere mare a oamenilor in virsta. Ei au fost alaturi de mine in cei doi ani de cind sint preot al bisericii. Virsta inaintata a marii majoritati a locuitorilor m-a determinat sa ma gindesc la instalarea unei centrale termice in biserica, pentru ca, in felul acesta, oamenii sa simta, pe linga pacea si linistea intima pe care invataturile crestine le exprima, si bucuria ascultarii slujbelor intr-o atmosfera placuta. De asemenea, de cind sint preot am reusit, impreuna cu sprijinul autoritatilor locale, sa reinviem traditiile crestinesti de Craciun, astfel incit colindele sa fie cintate si la Simionesti”, spune preotul Vasile Romeo Trofin.
Cele doua bucati de lemn, desfacute ca o carte de invatatura, stau la loc de cinste in biserica alaturi de celelalte descoperite acum trei ani si jumatate, iar semnul crucii gravat in lemn sta marturie a divinului care se gaseste pretutindeni in natura. (Ana-Maria POSTELNICU)

Comentarii