Cine este "salvatorul" fotbalului sucevean

luni, 23 iulie 2001, 23:00
14 MIN
 Cine este "salvatorul" fotbalului sucevean

Vasile Caraian, asociatul lui Eugen Hutu la SC Club Bucuresti Bavaria 2000 SRL prin firma Mega Rom Star, a dorit sa se afiseze, dupa ce Foresta a retrogradat in divizia B ca un adevarat salvator al fotbalului bucovinean, prezentindu-se sucevenilor ca o alternativa viabila in ceea ce priveste sustinerea echipei de fotbal. Conditia impusa de el era eliminarea lui Eugen Hutu, asociatul sau din Nord Club Foresta si acceptarea lui ca partener de catre Consiliul Local Suceava. Caraian a organizat o conferinta de presa la Suceava, in care a incercat sa se prezinte intr-o lumina cit mai buna. Cine este domnul Caraian, aflam din decizia penala nr. 394/A/2000, pronuntata in sedinta publica din 5 decembrie 2000, de catre Sectia Penala a Curtii de Apel Alba Iulia, in dosarul nr. 4497 din 2000.
Prin aceasta sentinta, el a fost condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare pentru dare de mita, 1 an si 6 luni pentru trafic de influenta, 1 an pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si 1 an pentru complicitate la inselaciune. Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit contopirea pedepselor aplicate in pedeapsa cea mai grea, de 2 ani si 6 luni, sporita cu sase luni de inchisoare. Prezentam in cele ce urmeaza filmul afacerii sale cu SC COVTEX SA Cisnadie, asa cum reiese din cercetarile efectuate in acest caz.
Afaceri oneroase cu bani de la BANCOREX
In primavara anului 1995, SC Covtex SA Cisnadie se afla in situatia blocarii contului bancar si a lipsei de lichiditati pentru aprovizionarea cu materii prime si plata salariilor, inregistrind un debit de 45.070 milioane de lei.
In aceste conditii, echipa manageriala, formata din Bota Traudi – manager general, Vasiu Constantin Dorin – manager tehnic si Strugar Ion – manager economic, a facut demersuri pentru obtinerea unor noi credite.
Vasiu Constantin Dorin a intrat in legatura cu Caraian Vasile, presedinte al SC Mega Rom Star 94 SA Bucuresti, care s-a angajat ca in schimbul derularii tuturor operatiunilor de aprovizionare pentru SC Covtex SA Cisnadie prin firma al carei presedinte era, prin cunostintele sale pe linga directorul Bancorex si a altor persoane cu functii de raspundere in Guvern, sa faciliteze, obtinerea unor imprumuturi banesti cu o dobinda mica, ba mai mult, a influentat asupra cunostintelor sale din Guvern, Caraian Vasile angajindu-se ca va rezolva ca imprumuturile contractate sa fie preluate de stat si trecute pe datoria publica.
Pentru a fi mai convingator, Caraian a prezentat o serie de persoane care detineau functii importante in sistemul financiar bancar si in Guvern.
Datorita acestei intelegeri, nu dupa mult timp SC Covtex SA Cisnadie a primit trei credite de la Bancorex in valoare totala de 18 miliarde de lei, din care suma de 13.966.340.000 lei a fost virata intr-un cont colateral al Sucursalei Victoria Lipscani, la dispozitia SC Mega Rom Star 94 Bucuresti, cu titlu de avans pentru furnizare materii prime import, temeiul juridic ce a stat la baza schimbarii destinatiei fiind trei contracte, incheiate in anul 1995 intre cele doua firme.
Pentru ca au acceptat aceasta modalitate de lucru, Caraian Vasile, desi livra materie prima la o valoare mult mai mare decit cea de achizitie, acorda diferite stimulente financiare celor trei manageri ai SC Covtex SA Cisnadie, pe care acestia le foloseau in interes personal, prin aceasta aducind mari prejudicii societatii pe care o conduceau.
S-a mai retinut ca uneori cantitatile de materii prime nu corespundeau cu cele din facturi, iar alteori ca unele facturi nu contin valoarea, data de emisie, fiind modificate de Caraian Vasile.
Cum i-a smecherit Caraian pe directorii de la Cisnadie
Este momentul sa prezentam pe larg mecanismul prin care Vasile Caraian impreuna cu conducerea societatii comerciale din Cisnadie (cel mai mare producator de covoare din tara), au pagubit statul roman cu zeci de miliarde de lei.
Pentru ca la inceputul anului 1995, societatea se afla in situatia blocarii contului bancar si a lipsei de lichiditati, pentru aprovizionarea cu materii prime si plata salariilor, inregistrind un debit de 45.070.000.000 de lei, conducerea societatii reprezentata de cei trei inculpati, a facut demersuri, pentru obtinerea unor credite bancare.
In acest sens, Vasiu C-tin Dorin a fost contactat de Caraian Vasile, presedinte la SC Mega Rom Star 94 SA, care s-a oferit sa faciliteze obtinerea unui credit de 10 miliarde de lei, cu dobinda mica, dar cu conditia ca aprovizionarea cu materii prime sa se efectueze prin societatea sa.
Vasiu Dorin a precizat impreuna cu ceilalti membri din conducerea societatii, Bota Traudi si Strugar Ion ca au mai incercat sa obtina credite si anterior discutiei cu Vasile Caraian dar nu au reusit. Intelegerea dintre reprezentantii celor doua societati comerciale s-a materializat prin incheierea unui numar de trei contracte de vinzare-cumparare pentru lina bruta; pentru coloranti, chimicale si fir iuta, pentru garnitura carda si pentru lina pala.
Acestea au stat la baza acordarii avansurilor de catre SC Covtex SA catre SC Mega Rom Star 94 SA din creditele angajate.
Este de retinut faptul ca, in contractele respective, nu au fost precizate, cantitati, preturi, termene de livrare, calitati, conditii de receptie.
Cum s-au luat creditele
Referitor la conditiile acordate pentru a prelua creditele prin sucursalele Bancorex Bucuresti SA, din aceleasi acte de control, rezulta ca SC Covtex SA a angajat urmatoarele credite bancare:
1. Prin Conventia de credit nr. 11625/16.05.1995 incheiata cu Sucursala "Victoria" a Bancorex SA s-a acordat un credit in valoare de 10 miliarde de lei, din care prin ordinul de plata nr. 73/26.05.1995 a fost virata suma de 7 miliarde de lei in contul SC Mega Rom Star 94 SA.
2. Prin Conventia de credit nr. 10/1/357/19.12.1995 incheiata cu Sucursala Alba Iulia a Bancorex s-a acordat un credit in valoare de 4 miliarde de lei, din care, prin ordinul de plata nr. 221/19.12.1995 a fost virata suma de 3.139.980.000 de lei in contul SC Mega Rom Star 94 SA.
3. Prin Conventia de credit nr. 10/1/357A/9.01.1996 incheiata cu Sucursala Alba Iulia a Bancorex SA, s-a anulat un credit in valoare de 4 miliarde de lei, din care, prin ordinul de plata nr. 3/10.01.1996 a fost virata suma de 3.556.340.000 de lei, in contul aceleiasi societati.
Prin urmare, din suma totala de 18 miliarde de lei acordate de Bancorex SA, 13.696.320.000 de lei au fost virate in contul societatii comerciale conduse de inculpatul Caraian Vasile.
Organele de ancheta au constatat ca desi contractul nr. 146/21.08.1995 pentru garnituri carda a fost incheiat cu o valoare de 480.000.000 de lei, suma virata in contul SC Mega Rom Star 94 SA a fost de 3.139.980.000 de lei, cu toate ca la cap. IV art. 6 din contract se specifica obligatia cumparatorului de a achita vinzatorului suma de 570.000.000 de lei necesara achizitionarii de valuta in vederea procurarii marfurilor de la furnizorul extern, precum si acoperirii celorlalte cheltuieli legate de transportul si manopera de prelucrare a firelor.
Asadar, suma de 2.659.980.000 de lei a fost virata in contul SC Mega Rom Star SA, peste valoarea stabilita prin contract.
Tot astfel, desi valoarea contractului nr. 147/25.08.1995, pentru lina pala a fost de 1.783.860.000 de lei, suma virata a fost de 3.566.340.000 de lei, mai mare decit cea prevazuta de 2.200.000.000 de lei, pe care cumparatorul urma sa o achite vinzatorului in vederea achizitionarii de valuta necesara cumpararii marfurilor de la furnizorul extern.
Ca urmare, suma de 1.782.480.000 de lei a fost virata in contul SC Mega Rom Star 94 SA, peste valoarea stabilita in contract.
Din cele expuse, rezulta faptul ca incepind cu data de 26.05.1995 cind SC Covtex SA a virat avansul de 7 miliarde de lei in contul SC Mega Rom Star 94 SA, aceasta a fost mereu creditata de firma din Cisnadie, iar obligatiile de plata pe care le avea nu au fost stinse integral niciodata.
De asemenea, prin contractele incheiate intre cele doua societati comerciale se prevede ca in schimbul avansurilor acordate, Mega Rom Star 94 SA trebuia sa livreze materie prima necesara procesului de productie. Din suma totala a deconturilor de 6.545.790.947 de lei, numai 4.440.346.794 de lei reprezinta materie prima, restul fiind avansuri restituite fara dobinda (2.025.444.153 de lei) si sume necuvenite in cuantum de 80.000.000 de lei, pentru achitarea unor facturi catre Renel etc.
Covtex Cisnadie a cumparat de la Caraian lina de doua ori mai scumpa decit se vindea pe piata interna
Nerespectarea contractelor de vinzare-cumparare, a conventiilor de credit, precum si a scrisorii de garantie emisa de BRCE SA – Sucursala Lipscani nr. 61 ca in martie 1995 (fila 59-60, dosar urmarire penala) a facut posibila folosirea unei parti din sumele primite drept credit pentru alte operatiuni, cum ar fi plata salariilor, plata unor datorii catre furnizori de energie electrica, de materii prime, etc… decit pentru productia de export, care a fost mult sub nivelul sumelor avansate in vederea achizitionarii de materii prime destinate acestei productii.
Toate aceste elemente, conjugate cu lipsa de preocupare a echipei manageriale a SC Covtex SA, care nu au efectuat un studiu al pietelor de aprovizionare cu materii prime, nu au avut contracte directe cu furnizorii materiilor prime aprovizionate prin intermediul societatii conduse de inculpatul Caraian Vasile, nu au avut ofertele altor furnizori de pe piata interna si in acest fel s-au aprovizionat cu lina la preturi mult mai mari, cuprinse intre 1.300 si 1.850 de lei/kg, fata de 964 de lei/kg, au emis si au acceptat facturi cu diferente de pret si compensari, demonstreaza reaua credinta a inculpatilor, care au desfasurat o activitate cu consecinte extrem de dezavantajoase pentru societate, contribuind la adincirea situatiei de criza in care acesta se afla.
Pina la inceperea livrarilor materiilor prime de catre Mega Rom Star, SC Covtex SA s-a aprovizionat de la producatori particulari autohtoni, in principal de la fostele IAS-uri, care nu vindeau in valuta si la preturi mult mai mici decit cele practicate de SC Mega Rom Star 94 SA Bucuresti.
In aceasta situatie s-a aflat nu numai aprovizionarea cu lina, ci si alte materii prime, care, livrate de Mega Rom Star, inregistrau preturi foarte mari.
Expertii contabili au caracterizat drept filantropie, relatia Covtex cu firma lui Caraian
Aceasta situatie a facut posibila facturarea nejustificata a unor diferente de pret sau emiterea unor facturi fara acoperire in marfa, ce cumulate totalizeaza 6.135.379.726 de lei. Suma se reduce la 5.289.746.640 de lei, daca se scade suma de 845.633.086 de lei reprezentata la diferentele de pret la garnituri carda si la lina pala pentru care au existat contracte prin care s-au stabilit si preturile de livrare.
In functie de cuantumul dobinzii aferente creditului de 18 miliarde de lei, care, la 31.03.1997 era de 29.755.000.000 de lei, obligatiile SC Mega Rom Star 94 SA catre SC Covtex SA calculate la suma de 6.135.380.000 de lei erau de 16.276.000.000 de lei.
In raport de aceste concluzii, autorul expertizei contabile efectuate in cursul urmaririi penale, a apreciat ca modul in care s-a derulat colaborarea dintre SC Covtex SA si SC Mega Rom Star 94 SA a constituit pentru prima un exemplu de "filantropie" totala in favoarea celei de-a doua.
Prejudiciul actualizat – 82,2 miliarde de lei

Prejudiciul actualizat la cele trei credite acordate in suma de 18.000.000.000 de lei, este de 82.210.686.206 de lei, care urmeaza sa fie restituit partii civile Bancorex SA Bucuresti in prezent AVAB Bucuresti cu titlu de despagubiri.
Cit priveste infractiunile de luare si dare de mita, s-a dovedit faptul ca in perioada iulie 1995 – ianuarie 1996 cei trei manageri ai SC Covtex au primit fie personal fie prin intermediul altor persoane de la Caraian Vasile in trei rinduri cite 30.000.000 de lei, iar odata 24.000.000 de lei, drept recompensa pentru ca si-a facut aprovizionarea cu materii prime prin societatea sa.
In plus, pentru faptul ca derularea aprovizionarii cu materii prime se facea prin firma SC Mega Star Rom 94 SA patronul acesteia, Caraian Vasile, le-a promis conducatorilor firmei din Cisnadie un comision de 10%, pe care l-a si predat acestora in mai multe rinduri.
Cit priveste infractiunea de trafic de influenta retinuta prin actul de trimitere in judecata in sarcina lui Caraian Vasile, aceasta a fost dovedita cu declaratiile celorlalti inculpati, care au declarat ca Vasile Caraian a afirmat ca pentru conditiile acordate prin Bancorex, va inlesni ca dobinda sa fie la nivelul celei practicate de Banca Nationala, pentru ca ulterior, prin intermediul influentei pe care o are la nivelul Guvernului, sa rezolve trecerea creditorilor pe datorie publica si sa obtina credite avantajoase cu destinatia reutilarii societatii.
Pilele lui Caraian
S-a retinut ca Vasile Caraian ii cunostea si era in relatii cu Razvan Temesan, presedintele Bancorex, Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, cu fiul acestuia care era la Academia de Politie si cu care s-a intilnit la sediul SC Mega Rom Star 94 SA Bucuresti.
Aceeasi imprejurare este relatata si de Adela Daniela Marin, contabila la SC Covtex SA, care in momentul in care s-a deplasat de la Bancorex pentru a ridica o suma de bani, a reusit doar dupa ce a fost angajata de inculpatul Caraian Vasile.
De asemenea, prin intermediul inculpatului Caraian Vasile si a cunostintelor sale, s-a luat legatura cu alte societati furnizoare de materii prime, aprovizionarea facindu-se de fiecare data prin SC Mega Rom Star 94 SA, care incasa comisionul reprezentat prin adaos comercial si rabat.
Ca aceste credite au fost acordate preferential, ca urmare a influentei avute de inculpatul Caraian Vasile, rezulta si din faptul ca SC Covtex SA nu intrunea punctajul necesar pentru obtinerea acestora, societatea fiind in incapacitate de plata, iar contul blocat.
In legatura cu acest aspect, un economist la Bancorex a afirmat ca desi a verificat personal bonitatea debitorului, iar creditul necesar s-a acordat in conditii foarte avantajoase, nu a facut aprecierea ca sansele de rambursare ar fi suta la suta.
Fals si uz de fals
Cit priveste infractiunile de fals intelectual si uz de fals, pentru care Caraian Vasile a fost trimis in judecata, instanta in baza probelor de la dosar, constata ca acesta a savirsit-o prin modificarea unor facturi:
Astfel, din expertiza contabila efectuata in cursul urmaririi penale, in cadrul Cap. II, obiectiv B (fila 126), atesta ca factura nr. 4930502 din 6.09.1995, pentru o cantitate de 519.226 kg lina bruta cu un pret unitar de 2.114 de lei/kg si valoare totala, inclusiv TVA de 1.295.219.642 de lei a fost semnata de emitent, de inculpatul Caraian Vasile si tot sub semnatura acestuia a fost anulata.
Pe aceeasi data au mai fost emise facturile nr. 4930506 sub aceeasi semnatura si pentru aceeasi cantitate de lina, dar cu un pret mediu de 1.458 de lei/kg si valoare de 893.297.179 de lei si nr. 4930507 pentru diferenta de pret la lina bruta facturata anterior in cantitate de 519.226 kg, diferenta de pret fiind de 656 de lei/kg.
In acelasi mod s-a procedat si cu lina provenita din import in cantitate de 181.176 kg.
In facturile emise se inscrie mentiunea "conform contract" – ori, asemenea contracte semnate de negociere intre parti nu exista.
Prin urmare, aceste facturi folosite separat constituie infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata prev. de art. 290 Cod penal prin modificare in baza art. 334 Cod procedura penala din fals intelectual prev. de art. 289 Cod penal si uz de fals prev. de art. 291 Cod penal.
Infractiuni savirsite
Faptele celor patru – Vasile Caraian si cei trei directori ai Covtex Cisnadie – intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de gestiune frauduloasa prevazute si pedepsite de art. 214 Cod penal, folosirea bunurilor societatii intr-un scop contrar acestuia prevazute si pedepsite de art. 194 pct. 5 din Legea nr. 31/1990, privind societatile comerciale, inselaciune prevazuta de art. 215 alin. 3 Cod penal si luare de mita prevazuta de art. 254 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal, pentru inculpatii Bota Traudi, Vasiu C-tin Dorin si Strugar Ion, pentru ultimul retinindu-se circumstante atenuante prev. de art. 74 lit. c Cod penal iar pentru inculpatul Caraian Vasile, dare de mita, prevazuta si pedepsita de art. 255 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal, trafic de influenta prevazut de art. 257 alin. 1 Cod penal, fals in inscrisuri sub semnatura privata prevazuta de art. 290 Cod penal prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunile prevazute de art. 289 Cod penal si uz de fals prevazuta de art. 291 Cod penal si complicitate de inselaciune prevazuta de art. 26 Cod penal, raportat la art. 215 alin. 3 Cod penal.
Pedepsele managerilor SC Covtex SA Cisnadie
Curtea de Apel Alba Iulia a decis condamnarea lui Bota Traudi, fost manager general la SC Covtex SA Cisnadie, la:
– 6 luni inchisoare pentru savirsirea infractiunii de gestiune frauduloasa prev. si ped. de art. 214 Cod penal;
– 6 luni inchisoare pentru savirsirea infractiunii de folosirea bunurilor societatii intr-un scop contrar acesteia prev. si ped. de art. 194 pct. 5 din Legea nr. 31/1990;
– 1 an inchisoare pentru savirsirea infractiunii de inselaciune prev. si ped. de art. 215 alin. 3 Cod penal;
– 3 ani inchisoare pentru savirsirea infractiunii de luare de mita prev. si ped. de art. 254 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a, b, c Cod penal pe o durata de 2 ani, dupa executarea pedepsei principale.
Contopindu-se pedepsele aplicate in pedeapsa cea mai grea, urmeaza ca inculpata sa execute in final pedeapsa de 3 ani inchisoare si 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a, b, c Cod penal.
Vasiu Constantin-Dorin, fost manager tehnic la SC Covtex SA Cisnadie, a fost condamnat la:
– 6 luni inchisoare pentru savirsirea infractiunii de gestiune frauduloasa prev. si ped. de art. 214 Cod penal;
– 6 luni inchisoare pentru savirsirea infractiunii de folosire a bunurilor societatii intr-un scop contrar intereselor acesteia prev. de art. 194 pct. 5 din Legea nr. 31/1990;
– 1 an inchisoare pentru savirsirea infractiunii de inselaciune prev. si ped. de art. 215 alin. 3 Cod penal;
– 3 ani inchisoare pentru savirsirea infractiunii de luare de mita prev. si ped. de art. 254 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal si pedeapsa complimentara a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a, b, c Cod penal pe o perioada de 2 ani, dupa executarea pedepsei principale.
Contopindu-se restul pedepselor aplicate in pedeapsa cea mai grea, urmeaza ca in final inculpatul sa execute pedeapsa de 3 ani inchisoare si 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a, b, c Cod penal.
Strugar Ion, fost manager economic la SC Covtex Cisnadie, a fost condamnat la:
– 1 luna inchisoare, pentru savirsirea infractiunii de gestiune frauduloasa prev. si ped. de art. 214 Cod penal cu aplicarea art. 74 lit. c Cod penal;
– 1 luna inchisoare, pentru savirsirea infractiunii de folosire a bunurilor societatii intr-un scop contrar intereselor acesteia, prev. si pedepsite de art. 194 pct. 5 din Legea nr. 31/1990, cu aplicarea art. 74 lit. c Cod penal.
– 6 luni inchisoare pentru savirsirea infractiunii de inselaciune prev. si ped. de art. 215 alin. 3 Cod penal cu aplicarea art. 74 lit. c Cod penal;
– 2 ani inchisoare pentru savirsirea infractiunii de luare de mita prev. si ped. de art. 254 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal si art. 74 lit. c Cod penal si pedeapsa complimentara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 64 lit. a, b, c Cod penal pe o durata de 2 ani, dupa executarea pedepsei principale.
Contopindu-se restul pedepselor aplicate in pedeapsa cea mai grea, urmeaza ca in final inculpatul sa execute pedeapsa de 2 ani inchisoare si 2 ani interzicerea drepturilor prevazute de art. 64 lit. a, b, c Cod penal.
Intermediarul Caraian condamnat la 3 ani inchisoare
In cele din urma, dar nu ultimul, Vasile Caraian, presedinte la SC Mega Rom Star 94 SA Bucuresti, a fost condamnat la executarea unor pedepse dupa cum urmeaza:
– 2 ani si 6 luni inchisoare pentru savirsirea infractiunii de dare de mita prevazuta si pedepsita de art. 255 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazuta de art. 64 lit. a, b, c Cod penal, pe o durata de 2 ani, dupa executarea pedepsei principale;
– 1 an si 6 luni inchisoare pentru savirsirea infractiunii de trafic de influenta prevazuta de art. 257 alin. 1 Cod penal.
– 1 an inchisoare pentru savirsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata;
– 1 an inchisoare pentru complicitate la infractiunea de inselaciune prev. de art. 26 Cod penal raportat la art. 215 alin. 3 Cod penal.
Si in cazul acestuia, Curtea de Apel Alba Iulia a decis contopirea pedepselor aplicate in pedeapsa cea mai grea de 2 ani si 6 luni inchisoare, pe care o sporeste cu 6 luni inchisoare, urmind ca in final inculpatul sa execute pedeapsa de 3 ani inchisoare si 2 ani interzicerea drepturilor prevazute de art. 64 lit. a, b, c Cod penal.
Confiscari si obligatii de plata
In acelasi timp au fost confiscate in favoarea statului de la inculpatii Bota Traudi, Vasiu Constantin-Dorin si Strugar Ion cite 38.000.000 de lei fiecare iar de la Vasile
Caraian suma de 6.135.380.000 de lei.
De asemenea, Bota Traudi, Vasiu Constantin-Dorin si Strugar Ion au fost obligati sa plateasca in solidar partii civile SC Covtex SA Cisnadie, suma de 16.276.000.000 de lei, precum si dobinzile legale calculate de la 31.03.1997 si pina la recuperarea integrala a debitului.
Totodata, Bota Traudi, Vasiu Constantin-Dorin, Strugar Ion si Caraian Vasile in solidar, din care ultimul si in solidar cu partea responsabila civilmente SC Mega Rom Star 94 SA Bucuresti au fost obligati la plata sumei de 82.210.686.205 de lei, in favoarea partii civile Bancorex SA Bucuresti, in prezent AVAB Bucuresti cu titlu de despagubiri. (Neculai ROSCA)

Comentarii