„Iasi Face Euro-Art“, la prima editie

Subtitlu

miercuri, 17 octombrie 2007, 20:16
2 MIN
 „Iasi Face Euro-Art“, la prima editie

Iasul se va putea mindri, incepind de saptamina viitoare, cu un nou eveniment ce se doreste a  fi de notorietate: Festivalul de teatru „Iasi Face Euro-Art", pus la cale de regizorul Adi Aftene, in colaborare cu Fundatia Culturala „Timpul" si Teatrul National „Vasile Alecsandri". 

„Festivalul nostru vrea sa readuca in salile de teatru persoanele care au uitat sa mai faca acest lucru. Imi doresc foarte mult ca editia-pilot din acest an sa iasa cit mai bine. E un vis frumos care ar trebui sa se permanentizeze, iar «Iasi Face Euro-Art» ar putea sa devina un brand puternic al orasului", spune Adi Aftene.

In cadrul festivalului iesenii vor avea posibilitatea de a viziona, intre 22-28 octombrie, spectacole realizate de „Metropolis", „Green Hours" si Teatrul „Nottara" din Bucuresti, Teatrul „74" din Tirgul Mures, „Teatrul Vechi" din Arad, Teatrul „Mihai Eminescu" din Botosani, „Joint" din Brasov, „Masca" din Bucuresti. Reprezentatiile vor avea loc la Ateneul Tatarasi, de la ora 18.00, si la Teatrul „Luceafarul", de la orele 20.00.

„Festivalul se adreseaza tuturor iubitorilor de arta, dar nu ascund faptul ca incerc sa aduc in salile de spectacol cit mai multi tineri. In acest sens, le propun citeva spectacole minunate, jucate de actori foarte tineri. Tot pentru ei am initiat si o campanie de promovare a bunului gust", detaliaza Adi Aftene.

Campania sa este pe cit de simpla, pe atit de interesanta: toti cei care vor veni la teatru imbracati in costum si rochii de seara vor plati pe bilet doar 7 lei, pe cind ceilalti vor putea cumpara biletul la pret „intreg", de 30 lei. „E vorba de respectul reciproc intre actori si spectatori. Nu cred ca va fi o problema  pentru cineva daca va veni imbracat in costum la un spectacol de teatru", isi motiveaza el decizia.

Adi Aftene a muncit mult ca Iasul sa aiba parte de un astfel de eveniment. A inceput sa lucreze la acest proiect inca din februarie, insa abia acum a reusit sa il si finalizeze. Munca nu a fost, asa cum ne-a povestit, usoara. A avut nevoie de ajutorul mai multor persoane  si al unor institutii si firme din Iasi si din Sibiu.

"Imi doresc ca salile sa fie pline ochi! Sa demonstram ca spiritul artistic al spectatorului iesean a ramas cald, ca acesta poate si stie sa se incarce cu arta s.i cu spectacole de calitate. Imi doresc ca, prin aplauze, atmosfera de la final sa fie atit de minunata, incit nici un actor care urca pe o scena din Iasi sa nu uite ca a fost si a jucat aici!", spera Adi Aftene.

Comentarii