„Porumbel umplut” si „Caprioara cu trufe negre” la restaurantul „Sapte Coline”

luni, 25 august 2008, 19:23
2 MIN
 „Porumbel umplut” si „Caprioara cu trufe negre” la restaurantul „Sapte Coline”

Cele sapte coline pe care sint amplasate doua orase – Roma si Iasi – au fost sursa de inspiratie la alegerea numelui noului restaurant deschis saptamina trecuta.

De altfel, si meniul pastreaza aceasta sugestie – trei sferturi este cu specific italian si un sfert cu specific romanesc. Aici, gurmanzii pot incerca "virfuri ale bucatariei contemporane", ca porumbel umplut, la cuptor, in crusta de foietaj, caprioara si trufe negre intr-un sos alcatuit din trei tipuri de otet, dar si meniuri mai putin pretentioase.

"Acoperim cam toate gusturile, inclusiv la preparatele din carne, dar avem si multe tipuri de salate si deserturi produse chiar aici, intrucit avem patiserie proprie. In plus, o sa incercam sa nu ne limitam la meniu. Daca avem solicitari care nu sint cuprinse in meniu, se pot face", ne-a spus Radu Popescu, administratorul restaurantului.

La o masa copioasa, iesenii pot degusta vinuri diverse, atit ca pret, cit si zona geografica de provenienta. "Avem doua-trei tipuri de vin mai raspindite din Italia, Argentina, din Africa de Sud, dar mai ales din Romania", a precizat Radu Popescu.

Amenajat in nuante de mahon, crem si galben, cu o climatizare adecvata, restaurantul se vrea a fi pentru toate categoriile de clienti, nu doar pentru cei cu foarte multi bani. "N-am vrut sa facem un restaurant elitist, ci unul in care sa se ragaseasca cit mai multi ieseni. O sa avem si oferta zilei, si oferta de week-end", a spus Radu Popescu.

Preturile din  meniu variaza intre 11 lei, pentru o portie de Spaghetti alla Carbonara, si 66 lei, o portie de cotlet de miel la bait, in crusta de tortilla.

Pentru un pahar din vinul casei (Feteasca Neagra, Merlot sau Riesling), de 250 de ml, clientii vor plati intre 5-7 lei, insa pentru o slicla de vin din Australia – Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet din 2004, de 1,5 litri – vor plati 210 lei.

Restaurantul are 70 de locuri inauntru si alte 80 in spatiul aferent terasei si este proprietatea lui Ilie Foia, detinatorul restaurantului Corso, dar si producatorul berii "Sapte Coline".

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii