Cacaua, un stimulent pentru cardiaci?

vineri, 13 aprilie 2007, 19:18
1 MIN
 Cacaua, un stimulent pentru cardiaci?

Se pare ca mincarurile bogate in cacao reduc presiunea sangvinga pe cind ceaiul negru sau verde nu, se spune intr-un studiu publicat in Arhivele Internal Medicine al Asociatiei Medicilor Americani.

Scaderea presiunii sangvine printe participantii care au consumant produse pe baza de cacao cel putin doua saptamini a fost aceeasi cu a celui care a luat medicamente pentru reducerea presiunii sangvine. Scaderea presiunii singelui datorata consumului de cacao se asteapta sa reduca riscul atacurilor cardiace cu 10-20 %.

Si cacao si ceaiul contin o clasa de compusi chimici care se stie ca previne bolile cardio-vasculare si care sint prezente de asemenea si in majoritatea fructelor si legumelor, dar care sint mai active in cacao. In mod curent, pacientii cu hiper tensiune sint obligati sa manince mai multe fructe si legume chiar daca produsele pe baza de cacao si ceai se consuma mult mai putin in tarile vestice, se spune in studiu.

„Dar nu va apucati sa va faceti provizii de ciocolata inca. Ciocolata amaruie are un contuinut ridicat de zahar si grasimi si poate fi incocuita cu alt desert bogat in calorii. Credem ca orice sfat care tine de dieta trebuie sa tina cont de cantitate de zahar, grasimi si calorii pe care le contin multe produse din cacao", a spus autorul studiului Dirk Taubert dde la Universitatea Hospital of Cologne din Germania.

Consumate rational, produsele din cacao pot fi considerate ca parte din dieta zilnica care ne ajuta sa reducem riscul hipertensiunii. (NewsIn)

Comentarii