Cum obtinem si ce facem cu vinul medicinal

vineri, 08 august 2008, 17:26
1 MIN
 Cum obtinem si ce facem cu vinul medicinal

Una dintre formele de pastrare si administrare al plantelor medicinale este vinul medicinal. Acesta se poate obtine in doua feluri. Ingredientele folosite sint vinul natural, netratat si plante, fructe sau radacini medicinale. De obicei vinurile medicinale sint recomandate pentru cresterea poftei de mincare fiind interzis copiilor deoarece contine alcool.

Prima forma este aceea in care se pun la macerat 30-50 g plante sau amestec de plante uscate intr-un litru de vin. Timpul pentru macerare este intre 7 si 14 zile. La sfirsitul perioadei acest macerat se filtreaza, reziduul de stoarce si se mai lasa 24 de ore sa se sedimenteze si se filtreaza din nou. Apoi se adauga vin pina la un litru. Daca se folosescfructe sau radacini, la vinul pentru macerare se adauga 100 ml alcool inainte de a se turna peste plante. Acest vin se administreaza cu masura. Intre 3 si 6 linguri pe zi pentru reteta cu alcool si 50 ml de trei ori pe zi pentru vinul obisnuit medicinal. Acesta se consuma cu inghitituri mici cu 30 de minute inainte de masa.

Pentru a doua reteta pentru obtinerea vinului medicinal se foloseste 100 ml infuzie sau decoct concentrat dintr-o planta medicinala care se amesteca cu un litru de vin incalzit la 40o. Se lasa la macerat amestecul 30 de minute apoi se filtreaza. Vinul medicinal este interzis celor care sufera de gastrita hiperacida, hipersenzitivilor si celor cu afectiuni hepatice.

Comentarii