Un meniu pentru zilele calduroase

Subtitlu

vineri, 12 iunie 2009, 17:55
2 MIN
 Un meniu pentru zilele calduroase

Este cald si meteorologii spun ca va fi si mai cald. De aceea meniul zilnic trebuie incet, incet sa excluda carnea si produsele animaliere deoarece organismul este supus la un efort in plus atunci cind are de digerat si aceste alimente. Apoi macar o zi pe saptamina putem incerca un meniu lacto-vegetarian sau chiar din bucataria fara foc.

Micul dejun: Supa de banane si kiwi care se prepara astfel: in apa clocotita se pune o budinca pregatita din zahar si lapte si zahar vanilat. Cind este gata fiarta, se adauga bananele si kiwi taiate. Se serveste rece.

Prinzul include o supa de soia boabe. Se pun de cu seara la inmuiat boabele si se prepara a doua zi supa. Se fierbe soia apoi se adauga un morcov, un patrunje taiati rondele si o ceapa taiata solzisori. La sfirsit se adauga patrunjel verde tocat marunt. Ca desert o prajitura cu mere care se realizeaza dintr-o cana (de 250-400 ml) plina cu faina, una de zahar si una de gris, un praf de copt si un pic de zahar vanilat. Se unge foarte bine o tava cu margarina sau unt si se presara o cana din amestecul de prafuri, se adauga merele razaluite (nestoarse) si se presara bine cu scortisoara. Se presara a doua cana de amestec, se pun merele identic ca peste prima "foaie", si se presara a treia cana de amestec peste care se pune foarte putina scortisoara. Peste ultima "foaie" se aseaza un pachet intreg de o unt taia feliute subtiri, in asa fel incit sa acopere in intregime ultima "foaie". Se coace pina cind se rumeneste si se taie doar cind e complet racita.

Cina: cartofi umpluti. Citiva cartofi mari, fierti, se curata de coaja, se scobesc si se umplu cu pateu,vegetal sau soia granule pregatit cu ceapa. Se aseaza intr-un vas de yena, se presara cu pesmet, se pun bucatele de margarina sau unt si se pune in cuptor. Se condimenteaza cu verdeturi: patrunjel, leustean, marar.

Nu ramine decit sa va uram pofta buna!

Comentarii