Salarii la Protectia Copilului blocate de birocratie

luni, 26 octombrie 2009, 22:06
2 MIN
 Salarii la Protectia Copilului blocate de birocratie

Intruniti ieri in sedinta, membrii Consiliului Judetean (CJ) nu au putut dezbate proiectul de hotarare privind rectificarea bugetului propriu cu cinci milioane de lei, suma necesara pentru plata celor 1.200 de angajati ai DGASPC. Situatia a aparut din cauza ca hotararea Executivului privind transferarea la Botosani a cinci milioane de lei pentru achitarea salariilor pe septembrie si octombrie nu a aparut inca in Monitorul Oficial.

"Adresez consilierilor judeteni rugamintea de a se prezenta la sedinta extraordinara pe care o vom convoca imediat ce hotararea Executivului va figura in Monitorul Oficial", a precizat Mihai Tabuleac, presedintele CJ. Ca urmare a blocajului, cei 1.200 de angajati din asistenta sociala nu isi vor primi salariile pana miercuri, asa cum li s-a promis saptamana trecuta.

Presedintele CJ, Mihai Tabuleac, a reusit sa obtina cele cinci milioane platii angajatilor DGASPC  pe septembrie si octombrie in urma unei vizite la Bucuresti in care oficialul a insistat sa le explice premierului in exercitiu Emil Boc si ministrului de Finante, Gheorghe Pogea, situatia in care se afla personalul din sectorul asistentei sociale. Aceasta nu a fost insa prima vizita intreprinsa de oficiali ai judetului la Bucuresti in incercarea de a obtine 12 milioane de lei din fondul de rezerva al Guvernului pentru a acoperi plata salariilor pana la finele anului. Rezultatele intarzie sa apara, cu toate ca inaltii demnitari au promis ca vor solutiona situatia.

Angajatii ameninta cu greva generala

Exasperati de atata asteptare, unii angajati ai DGASPC au solicitat intrarea  in greva generala. Marius Orosanu, liderul Sindicatului Impact, a spus ca se va actiona in conformitate cu dorintele oamenilor, pentru ca o incercare de a-i tempera ar putea fi inteleasa drept o fraternizare cu conducerea institutiei.

Oamenii sunt cu atat mai revoltati cu cat celelalte hotarari aprobate in sedinta de Guvern au fost publicate in Monitorul Oficial. "Am protestat fata de directorii institutiei, Consiliul Judetean, Guvernul Romaniei, partidul aflat la guvernare. Singurul organism fata de care nu am protestat a fost Regia «Monitorul Oficial». Nu am crezut in viata mea ca o sa ajungem sa ne indreptam protestele fata de aceasta regie", a declarat Marius Orosanu. Potrivit acestuia, in conditiile in care problema nu va fi rezolvata in cursul acestei saptamani, exista riscul ca situatia sa scape de sub control.

Liviu Radasanu, directorul institutiei, este optimist si considera ca in cateva zile oamenii isi vor primi banii. "La noi hartiile sunt deja facute si sumele impartite. Cand intra sumele la Trezorerie, dam drumul la hartii", a mai precizat Liviu Radasanu.

In ultima luna, angajatii DGASPC au primit intre 2.600 si 2.800 de lei de persoana in contul unor drepturi banesti restante.

 

Sursa: Monitorul de Botosani

Comentarii